Lehetetlen? Maradjon is lehetetlen!

A PSG 1-3-ról próbál fordítani | A tét a BL-elõdöntõ, lazítani tilos

A Barcelona egy apró lépésre van a Bajnokok Ligájában az elõdöntõbe jutástól, miután egy héttel ezelõtt sima, 3-1-es sikert ért el Párizsban. Az elõny nagy, de ilyen magasságból lehet igazán nagyot esni, ezért kell nagyon odafigyelnie a csapatnak a kedd esti hazai visszavágón. A PSG ténylegesen egy lehetetlen küldetésnek fut neki, de mivel nincs veszíteni valója, és nagyon jó támadói vannak, résen kell lenni. Innen nem szabad hibázni, be kell jutni az elõdöntõbe!

Nem volt benne a pakliban, hogy ilyen jelentõs elõnyt érhet el a Barça Párizsban, és különösen a három idegenben szerzett gól ad nagy biztosítékot. A PSG-nek még egy 2-0-ás idegenbeli gyõzelem sem lenne elegendõ a továbbjutáshoz, magyarán három gólt kell lõnie, és egyet sem kapnia. Ezt a Camp Nouban tényleg szinte lehetetlen elérni, de mivel lehetetlen nem létezik, Piquének és kompániájának illik nagyon nagyon figyelni.

A meccs és a párharc a Barça kezében van. Az egész 90 perc alakulása azon múlik, hogy a Barcelona képes lesz-e úgy pályára lépni, mintha 0-0-ról folytatódna a küzdelem, mert ha igen, akkor aligha lesz esélye a párizsiaknak. Támadni kell, gólokat kell szerezni, ami egyáltalán nem lesz esélytelen, mert lesz muszáj támadnia majd Blanc csapatának. 

Luis Enriquének továbbra is szerencséje van a sérülésekkel: Alves, Mathieu és Iniesta is bevethetõk – mindannyian küzdöttek kisebb sérüléssel a napokban. Így a védelemben ismét csak az a kérdés, hogy Mascherano vagy Mathieu kezd Piqué mellett, a többiek helye garantált. A középpályán szintén az Iniesta, Rakitic, Busquets trió játéka az esélyes, elõl pedig semmi sem robbanthatja ki a három világsztárt a kezdõbõl.

A PSG-be visszatér Zlatan Ibrahimovics és Marco Verratti, de az elsõ meccsen kidõlt Thiago Silva, illetve Thiago Motta nem vállalták a játékot.

Mindössze 90 perc választja el a Barcelonát attól, hogy egy év szünet után újfent ott legyen Európa négy legjobb csapata között. Nem lehet kifogás, be kell húzni!

FC Barcelona – Paris Saint-Germain:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti:
Svein Oddvar Moen (norvég)
TV:
Paulaner Sörház | Digi Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.

PSG: Sirigu, Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell – Verratti, Matuidi, Pastore – Cavani, Lavezzi és Ibrahimovics.