„Mindent megnyerhetünk, és mindent elveszíthetünk”

Mascherano szerint fizikálisan és mentálisan is erõs a csapat

A Córdoba elleni kiütéses, 8-0-s siker után az FC Barcelona argentin játékosa, Javier Mascherano hangsúlyozta, hogy bár örülni kell ennek a nagy különbségû gyõzelemnek, nem szabad elfelejteni, hogy a szezon hajrájában vagyunk. A „kisfõnök” beszélt a triplázásról, szót ejtett a csapat pillanatnyi állapotáról, és elõre is tekintett a Bayern München elleni szerdai BL-elõdöntõre is.

Nagy különbségû gyõzelem

„A végeredmény eléggé csalóka ahhoz képest, ahogyan az elsõ félidõ indult. Sokáig képtelenek voltunk arra, hogy egyáltalán komolyabb helyzet kialakuljon elõttünk, ellenfelünk nagyon jól tömörült, komoly problémákat okozva ezzel. A félidõ végén szerzett két gólunk után azonban a második játékrészre teljesen összeomlottak, innentõl már könnyû dolgunk volt. Sikerült látványos gólokat szereznünk, jól játszottunk, és megérdemelten nyertünk.”

Tûz és fizikai erõ

„Sajnos a kisebb tétû, vagy kevésbé nagy kihívást jelentõ találkozók általában nem tüzelnek fel minket eléggé, de ezúttal máshogy volt: sikerült felpörögnünk, és gyõzelmet aratnunk. Most azonban már olyan találkozók következnek, amelyek elõtt egyik játékost sem kell feltüzelni: biztos vagyok benne, hogy valamennyien 100%-on fogunk pörögni. A fizikai edzettség miatt a csapatvezetés kezdetben sok kritikát kapott, de látva azt, hogy a gárda minden címért harcban áll, és a komoly sérülések elkerültek minket, dicséret illeti õket. A csapat fizikálisan és mentálisan is nagyon egyben van, úgy érzem, erõsek vagyunk, és egy ilyen fárasztó szezon után is várjuk a végsõ hajrát.”

A Bayern következik

„Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amelynek a stílusa leginkább hasonlít a miénkre. Teljes koncentráció, és maximális erõbedobás szükséges a legyõzésükhöz. Bízunk benne, hogy túléljük a párharcot, és Berlinben a végsõ gyõzelemért harcolhatunk majd!”

Triplázás?

„Nos, ez a kérdés egészen addig nem zárul le, amíg az idény utolsó meccsének az utolsó másodperce véget nem ér. Ez egy olyan szituáció, ahol mindent megnyerhetsz, ugyanakkor mindent el is bukhatsz. Kötelességünk, hogy a céljainkhoz tartsuk magunkat, amely nem más, mint minél több trófea megszerzése. Ebben a klubban persze nem csak a sikerek, hanem a látványos játék is kimondott cél, amihez stabil, jó forma szükséges. Nagyon szeretnénk a triplázást, de ez csak év végén dõl el.”

Írta: Debreczeni Márk