Pep: „Nem hibáztatom a játékosaimat”

Messi tehetsége döntött | 2-0-ról megfordíthatónak érezné a párharcot

A Bayern München trénere, Pep Guardiola letörten nyilatkozott a BL elõdöntõ elsõ felvonását követõen, miután korábbi csapata, az FC Barcelona 3-0-s verést mért a bajorokra. Pep elmondta, hogy büszke a játékosaira, akiknek nem tehet szemrehányást, mert rendkívül kemény idõszakon vannak túl. A tréner méltatta Messit, és önkritikusan feltárta csapatának hiányosságait. A volt Barcelona edzõ lemondóan nyilatkozott a továbbjutási esélyeket illetõen, de elmondta, hogy mindent meg fognak próbálni a fináléba jutás érdekében.

Kemény idõszakon mennek keresztül

„A csapat egy nagyon kemény idõszak kellõs közepén van, rengeteg sérüléssel és sok egyéb problémával kellett szembenéznünk az elmúlt hetekben. Nagyon hálás vagyok a játékosaimnak, akik rendkívül keményen dolgoznak a sikerért, egyáltalán nem tehetek szemrehányást nekik. Mindenkinek nehéz elfogadni ezt az eredményt, még akkor is, ha egy bombaformában játszó ellenfélrõl van szó.”

A mérkõzésrõl és Messirõl

„A legjobb taktika az ilyen kaliberû világsztárok megállítására az, hogy teljesen kikapcsolod õket a játékból, arra törekszel, hogy ne kapjon labdát és ne legyen területe. Persze könnyû ezt mondani akkor, ha az ellenfélnél egy olyan ösztönös zseni rohamozza a kapudat, mint Lionel Messi, aki teljesen kiszámíthatatlan. Ma az õ tehetsége döntött. Sajnos az elsõ két gólnál egyáltalán nem helyezkedtünk jól, nem léptünk ki megfelelõen az emberekre, és a harmadik gól is elkerülhetõ lett volna ily módon. Az elsõ félidõben nem tudtuk birtokolni a labdát, és a középpályásaink sem helyezkedtek jól, nem tolódtunk megfelelõen és túl sok területet hagytunk a Barcelonának. A második játékrészre javult a játékunk, sikerült õket jobban elválasztani a labdától, de az utolsó 15 percre teljesen kicsúszott a kontroll a kezünkbõl.”

A továbbjutási esélyekrõl

„A Bayern München célja minden meccsen a gólszerzés, ehhez kétség sem fér. Viszont rendkívül sajnálatos, hogy 2-0 után kaptunk még egy harmadikat is. Úgy vélem, hogy kétgólos hátrányból jó esélyeink lettek volna a továbbjutásra, de így 3-0-ról ez a küldetés már elképesztõen nehéz lesz, szinte lehetetlen. Nagyon nagy gond továbbá, hogy nem lõttünk gólt idegenben. Nehéz lesz újra nyílttá tennünk a párharcot, de mindent el fogunk követni a visszavágón!”

Írta: Debreczeni Márk