Cruyff: „Szégyen, hogy a Madrid…”

„csak egy Ligát nyert hét év alatt” | Méltatta a Juvét és Pirlót

A katalán egyesület legendás alakja, Johan Cruyff kifejtette  a véleményét a Real Madrid aktuális helyzetérõl, valamint a közelgõ Juventus – Barça fináléról a ‘De Telegraaf’ holland napilap hasábjain. 

„Szégyen, hogy a Madrid csak egy Ligát nyert hét év alatt. Ha egyszer elveszíted a bajnoki címet, nincsen semmi probléma, de az elfogadhatatlan, ha éveken keresztül elbuksz.”

„Az utolsó mérkõzéseiket látva megfogalmazódott bennem a kétely, hogy néhány madridi játékos valóban akarja-e, hogy a társa gólt szerezzen. Ez a különbség a Barçához képest, ahol mindenki egy irányba húz.”

Juve – Barça

„Ez a párosítás tökéletesen tükrözi, mi is történt ebben az idényben. Az olasz és a spanyol labdarúgás idén felülmúlta a többit. Az angol csapatok kiesése csalódást keltõ, és ismét megmutatta, hogy a pénz nem minden. Ez vonatkozik fõként a Cityre, de említhetem a PSG-t is, amely rendelkezésére sokkal nagyobb összegek állnak, mint amennyit a Juve költhet.”

„Én személy szerint nagyon tisztelem a Juventust, nagyon erõs klub, mely azok után is talpra tudott állni, hogy a másodosztályba sorolták vissza.”

Pirlo

„Egy tapasztalt játékos, aki megmutatja, hogy az egyszerû játék is lehet látványos.”