Xavi, térj vissza minél hamarabb!

A Depor érkezik | Bajnoki cím vs. bennmaradás | Vermaelen debütál

Különleges mérkõzést rendeznek szombaton kora este 18 óra 30 perckor az FC Barcelona és a Deportivo között a Camp Nouban. A figyelem elsõsorban Xavi Hernándezre fog terelõdni, hiszen a saját nevelésû legendának ez lesz az utolsó meccse a Camp Nouban. Ugyanakkor a Deportivo még küzd a kiesés ellen, és ezen az összecsapáson múlik a jövõje, a Barcelona mindenképp ünnepelni fogja a bajnoki címét, míg mindeközben Thomas Vermaelen debütálni fog a katalán együttesben.

A katalánokról március óta ugyanaz írható le: Luis Enrique gárdája kiváló formában futballozik, nincsen sérültje, a pályán kívüli ügyek nem befolyásolják a játékosok teljesítményét – gondolva itt fõként Alves szerzõdéshosszabbítási ügyére -, ráadásul Messiék a múlt hét végén a bajnoki címet is begyûjtötték az Atlético otthonában.

Lucho a Depor elleni összecsapást felvezetõ sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Vermaelen és Xavi kezdeni fognak. A belga hátvéd most fog debütálni mind a Camp Nouban, mind a gránátvörös-kék mezben, miután úgy tûnik, hogy végleg maga mögött hagyta a sérülését. A rivaldafény azonban ezúttal Xavi Hernándezé lesz, hiszen a saját nevelésû legenda csütörtökön bejelentette, hogy a nyáron elhagyja a klubot, és 11 éves kora óta a következõ szezon lesz az elsõ, amiben nem húzza magára a gránátvörös-kék szerelést.

A múlt héten az Atlético ellen bebiztosított bajnoki cím ünneplésére és a trófea átadására is szombat este kerül sor, Xavi tehát szenzációsan búcsúzhat, és akkor még az esetleges triplázásról nem is beszéltünk. Komoly mérföldkõhöz érkezik egyébként Andrés Iniesta is, aki eddig 546 hivatalos meccsen játszott a Barcelonában, és ha szombaton valamint a két finálén is pályára lép, úgy még az idei szezonban utoléri Miguelit, aki a maga 549 hivatalos mérkõzésével a harmadik a rangsorban. Az elsõ Xavi (764), a második pedig Puyol (593).

Ami a Deportivót illeti, Víctor Sánchez del Amo együttese az utóbbi három fordulóban nem szenvedett vereséget, és a Villarreal illetve az Athletic elleni döntetlenek után múlt héten otthon legyõzte a Levante csapatát. Víctor Sánchez edzõ nem számíthat Manuel Pablo és Luisinho játékára, így spanyol források szerint a középpálya közepét kívánja megerõsíteni majd. A galíciai gárda egy esetleges vereséggel nem esne ki automatikusan, ugyanis a Granada szintén 34 ponttal, de rosszabb gólaránnyal mögötte van, míg a legjobb kiesõ Almeríának kettõvel kevesebb, vagyis 32 egysége van.

Xavit méltóképpen kell búcsúztatni, Vermaelen remélhetõleg szépen debütál, a bajnoki címet pedig meg kell ünnepelni a hazai közönséggel, ám nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy két finálét még játszani fog a Barça, erre pedig – ahogy Luis Enrique is hangsúlyozta – jó szájízzel, és a tavaszi formával kellene megérkezni.

FC Barcelona – Deportivo La Coruna
Barcelona, Camp Nou
18:30
Vezeti:
Clos Gómez

FCB: Bravo, Alves (Montoya), Bartra, Vermaelen, Adriano, Sergi Roberto, Xavi, Rafinha, Messi, Suárez, Pedro.

Depor: Fabricio, Laure, Lopo, Sidnei, Canella, Bergantinos, Borges, Salomao, Domínugez, Cavaleiro, Pérez.