Alves: „Jelenleg kizárt, hogy maradok”

„Az elnök tudja, mit kell tennie” | Szókimondó sajtótájékoztató

Az FC Barcelona brazil szélsõje, Dani Alves ismételten nem fogta vissza magát, és a hétfõi sajtótájékoztatóján elmondott mindent, ami nem tetszik neki a szerzõdéshosszabbítása kapcsán. Alves úgy érzi, a klub nem becsüli meg, jelenleg arra lát nagyobb esélyt, hogy távozik, ugyanakkor a szavaiból az derül ki, hogy ha a klub javít az ajánlatán, úgy a prioritása még továbbra is egy barcelonai kontraktus.
 

 
„A jövõ jelenleg még számomra is ismeretlen. Annyi biztos, hogy ha minden marad így, ahogy most van, akkor távozom. Az elnökkel nagyjából egy hónapja beszéltem elõször, és ezen a beszélgetésen olyan dolgok kerültek szóba, amik engem személy szerint nem érdekelnek, így szerintem titeket sem nagyon… Bartomeu tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy elfogadjam a klub ajánlatát.”
 
„Eléggé intelligens vagyok ahhoz, hogy két finálé elõtt nem teszem ki magam felesleges vádaskodásnak. A jövõmrõl tehát a Bajnokok Ligája után fogok dönteni. A csapathoz 200%-ban tartozom, a klubhoz talán 10%-ban… A lábam, a fejem és a testem fele már a klubon kívül van…”
 
A Barcelona hat hónapja még nem akart hosszabbítani velem, és csak akkor fordult meg alapvetõen a kocka, amikor kiderült a FIFA átigazolási tilalma. Szerintem nem becsülnek meg úgy, ahogy kellene, ezért ha ez így marad, akkor keresek egy olyan egyesületet, ahol megbecsülnek majd.”
 
„Nem vagyok nélkülözhetetlen a klub számára, ezt tudom, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy ebben a pozícióban ennél a klubnál senki sem tudta még azt a teljesítményt nyújtani, amit én. A türelmem már véges, úgy érzem, nem tisztelnek eléggé, mert sajnos már nagyon sok butaságot, hülyeséget olvastam és hallottam velem kapcsolatban. Ahogy azonban Pep is mondta, amikor negatívan beszélnek rólam, ez cseppet sem hat rám.”
 
Juventus
 
„Nagyon óvatosnak kell lennünk a Juvéval, hiszen nagyszerû játékosaik vannak, ráadásul kiejtették a címvédõt az elõdöntõben. Sokan azt hiszik, hogy leszállunk a buszról, és már meg is nyertük a döntõt, ám ez korántsem lesz így…”
 
Xavi
 
„Óriási megtiszteltetés, hogy együtt játszhattam egy ilyen profi labdarúgóval, aki minden nap megmutatta, hogyan is kell megélni ezt a játékot, ezt a hivatást. A culék hiányolni fogják, mert Xavi mindig is egy legenda, egy idol lesz Barcelonában. Örökre a klubnál kellett volna maradnia, de vannak olyan helyzetek, amikor döntést kell hoznod.”