Lucho: „Kettõ itt; akarjuk a harmadikat!”

Messi a legjobb | Neymar kapcsán kritikát is megfogalmazott

Luis Enrique Martínez nem a címek számában méri csapata teljesítményét, de rendkívüli elégedettséggel tölti el, hogy nagyon sok culénak tudtak már örömet szerezni idén. Lucho ismét dicsérte Messit, kiemelte, hogy az Athletic is megérdemelne már egy kupát, illetve kritikával illette Neymart a csele kapcsán, ugyanakkor egyben meg is védte a brazilt. A tréner triplával búcsúztatná a távozó Xavit. 
 

„Ez a professzionális futball negatív oldala. Ha nyersz, lényegtelen, hogyan teszed azt, minden, amit teszel, kiváló és megkérdõjelezhetetlen. Ha veszítesz, nem számít, hogyan játszol, akkor rossz döntéseket hoztál, és mindenben kudarcot vallottál.”
 
„Maga a mérkõzés kiváló színvonalú volt, az Athletic is remekül futballozott. A második félidõben nem volt sok értelme kockáztatni, a 3-0 gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, ám a góljuk után ismét oda kellett figyelnünk.”
 
Neymar
 
„Ha az Athletic játékosa lettem volna, ugyanúgy vagy még rosszabbul reagáltam volna erre a szituációra, de meg kell értenünk, hogy Neymar ezzel senkit nem akart megszégyeníteni, csupán Brazíliában ez elfogadott és normális, ennyirõl van szó.”
 
Messi és a gólja
 
„Mi, akik körülötte vagyunk, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert mi minden nap látjuk õt edzeni. Az elsõ gólnál három játékost kellett magáról leráznia, megcsinálta, és belõtte. Az edzéseken még nehezebb dolgokat visz véghez, ezt a találatot pedig vissza akarom majd nézni nyugodtan felvételrõl. Mindenki látja, mit tud, õ a legjobb.”
 
Iniesta
 
„Alapvetõen jól van. Nincs tökéletes állapotban, némi fájdalmat érez, de meglátjuk majd. Az orvosok véleménye alapján fogunk dönteni.”
 
Triplázás
 
„Itt vagyunk a kapujában, a klub történelme során második alkalommal gyûjthetjük be mindhárom trófeát ugyanabban a szezonban. Ez – figyelembe véve azt, hogy milyen nagy múltú egyesületrõl van szó a Barcelona esetében – óriási teljesítmény. Felülmúltuk az Athleticet, és habár õk is megérdemelték volna a trófeát, nem volt szerencséjük, hogy egy ilyen jó Barcelonával kellett játszaniuk a döntõben. Most már az a cél, hogy a Juventust legyõzzük. Én azonban a boldogságot nem a címek számában mérem, a csapattal a szezon elejétõl kezdve elégedett vagyok, beleértve a rosszabb pillanatokat is. Nagyon örülök, hogy boldoggá tudtuk tenni a szurkolókat, most pedig megpróbálunk történelmet írni!”