„Biztos voltam benne, hogy a triplázás megismételhetetlen”

Az ünnepi beszédek a Camp Nouból | Ünneplés a javából

A szombati Bajnokok Ligája gyõzelmet követõen a vasárnap este már az ünneplésé volt. Miután a csapat egy nyitott tetejû busszal egy parádét tartott Barcelona utcáin, a buli lezárására a Camp Nouban került sor. A játékosok fotózkodtak, körbevitték a kupát a közönség elõtt, volt zene és fényáradat. Minden, ami egy nagy ünnepléshez szükséges. És természetesen beszédek. Mindenki szólt a közönséghez, ezek közül a legjellegzetesebbeket kiemeljük.

Messi

„Fantasztikus dolog ismét itt lenni. Egy nehéz, igazán kemény év után, amilyen a tavalyi volt, óriási dolog, hogy ismét itt lehetünk. Ki kell élvezni a sikert nagyon!”

„Nagyon nehéz, de nincsenek kétségeim, hogy továbbra is mindent bele fogunk adni. Ebben a csapatban nagyon sok játékkedv és sikeréhség van még, hogy további sikereket érjünk el.”

„Hogyan is mondtam legutóbb? A mindhármat akartátok? Itt van mind a három.”

Piqué:

„Itt vagyunk hát ismét. Szeretnék két dologra reagálni. Elõször is: akik eljöttetek Berlinbe, megettétek reggelire a Juve közönségét. A második: amikor idejöttünk 2009-ben, biztos voltam benne, hogy soha többé nem fogjuk ezt elérni. Mi vagyunk a világ legjobb csapata. Köszönöm a csapatnak, a szakvezetésnek, az orvosoknak, fizioterapeutáknak, a közönségnek, a teljes vezetésnek és Kevin Roldánnak, vele kezdõdött minden.” (Utalt Kevin Roldán Cristiano Ronaldóval tartott születésnapi bulijára az Atléticótól elszenvedett 4-0-s vereség után – a szerk.)

Iniesta:

„Csak egy dolgot szeretnék mondani: Nagyon büszke vagyok erre a csapatra.”

Xavi:

„Most már miénk mindhárom kupa. Nagyon köszönöm, mindenkinek, hogy itt van, azoknak is, akik kijöttek a menetre a városban, mert szenzációs volt. Nagyon köszönöm a teljes szakmai csapatnak is, az edzõnek, a csapatnak, mert õk tették lehetõvé, õk segítettek, hogy így búcsúzzak el.”

Luis Enrique:

„Most már látjátok, hogy olyan csapatunk van, amelynek lehet adni a szavára. Amikor két vagy három héttel ezelõtt összegyûltünk, azt mondtuk, hogy azért megyünk tovább, hogy újabb trófeákat ünnepelhessünk. A játékosaink sikeréhségének nincsenek határai.”

„Nem volt könnyû ez az út. A szezon elején azt kértük tõletek, hogy mindig támogassatok a nehéz pillanatokban, és ennek megfeleltek, ott voltatok, amikor kellett.”

„Továbbra is történelmet fogunk írni. Meg fogjuk próbálni, hogy a jövõ is hasonló legyen. Azzal bízlak meg benneteket, hogy továbbra is segítsétek a csapatot, ahogy korábban is mindig tettétek. Odaadom a mikrofont Xavinak, aki amellett, hogy nagy játékos, remek ember is, és mindig, minden pillanatban segítette a csapatot.”