Kitart a tavaszi lendület: 1-2

Suárez vezetésével sima gyõzelem a Galaxy ellen | 21-en játszottak

A Barcelona jó eredménnyel, de ennél is lényegesebb, hogy intenzív, jó játékkal kezdte a 2015-2016-os elõszezont. Az Enrique-csapat nem felejtette el a tavalyi szezon mechanizmusait, jól mozgott, sok helyzetet alakított ki. A 2-1-es végeredmény nem feltétlenül tükrözi a játék képét, nagyobb különbség reális lett volna.

A gólokat Luis Suárez és Sergi Roberto szerezték, elõbbi az elsõ játékrész végén talált be Bartra parádés átadása után, Sergi Roberto az 56. percben vette be a los angelesi együttes hálóját egy végletekig kijátszott akció végén. A Barcelona már az elsõ félidõben is számos nagy helyzetet kidolgozott, amelyeket nem értékesített, de végül kijött a csapatok közötti tudáskülönbség. Külön figyelemre méltóak a jó csapatmozgások és a határozott letámadás, jó védõmunka.

Eleinte egyszerre pályán volt Pedro, Rakitic, Busquets vagy éppen Suárez, de Luis Enrique végül összesen 21 játékosát használta a 90 perc során. Az egyedüli, aki végigjátszotta az összecsapást érdekes módon az a Douglas volt, aki az elmúlt szezonban alig-alig jutott lehetõséghez.

A meccset végig a Barcelona dominálta, és ugyan egy ilyen tesztmérkõzésbõl nem érdemes messzemenõ következtetéseket levonni, a látottak inkább pozitívak, mint negatívak. Szombaton jön a következõ teszt a Man. Utd ellen.

LA Galaxy – FC Barcelona: 1-2 (0-1)
Los Angeles, Rose Bowl Stadion
85.000 nézõ
Vezette:
Ismail Elfath (amerikai)

LA Galaxy: Brian Rowe (46′, Andrew Wolverton); Dan Gargan (46′, David Romney), A.J. DeLaGarza (46′, Tommy Meyer), Leonardo (46′, Daniel Steres), Todd Dunivant (Robbie Rogers); Juninho (46′, Mika Väyrynen), Kenney Walker (46′, Rafael García), Baggio Husidic (27′, Raúl Mendiola), Steven Gerrard (46′, Bradford Jamieson); Ignacio Maganto (46′, Ariel Lassiter) és Robbie Keane (46′, Edson Buddle).

FC Barcelona: Jordi Masip (70′, José Aurelio Suárez); Douglas, Marc Bartra (46′, Gerard Piqué), Jeremy Mathieu (46′, Thomas Vermaelen), Sergio Busquets (46′, Sergi Samper), Adriano (46′, Jordi Alba); Sergio Roberto (61′, Gerard Gumbau), Rafinha (70′, Alen Halilovic), Ivan Rakitic (46′, Andrés Iniesta); Pedro (46′, Sandro Ramírez) és Luis Suárez (46′, Munir El Haddadi).

Gólok: 0-1, 45′: Luis Suárez. 0-2, 56′: Sergi Roberto.1-2, 90+1′: Tommy Meyer.