Piqué: „Megértem Pedrót, hogy játszani akar”

Sokat veszítenének vele | Úgy érzi, húzóembere a csapatnak

Gerard Piqué a védelem talán legfontosabb tagja volt tavaly, és az lehet a most következõ szezonban is, ha tartja a formáját. A saját nevelésû védõ minden aktuális témát érintett a csapat céljaitól Pedróig.

 

 

A saját teljesítménye és a hat kupa esélye:

„Úgy gondolom, hogy beváltottam azt az ígéretemet, amikor azt mondtam, hogy ismét fontos akarok lenni, és segíteni címeket nyerni. Személyes és csapat szinten is az elmúlt szezon tökéletes volt, most rajtunk a sor, hogy folytassuk. Van három trófeánk, amit megszerezhetünk a következõ hat hónapban. Hat kupát nyerhetünk, ez a célunk. Ezzel a kerettel nagy célokat érhetünk el.”

Csapatkapitány lehet:

„Ahhoz, hogy fontos játékos legyek, nem feltétlenül szükséges, hogy csapatkapitány legyek. Emiatt még tudok aludni, ez nem egy kivételes cél, amit el akarok érni. Most van rá lehetõség, hogy kapitány legyek, nagyon szeretnék is, de meglátjuk, hogyan alakul. A jövõben természetesen szeretnék kapitány lenni.”

Pedro:

„Megértem, hogy ha egy olyan játékos, mint Pedro, szeretne több játékperchez jutni. Világbajnok volt, nagyon sok címet nyert már a Barçával is, de van elõtte három játékos, akik megosztják a posztokat, mert a világ legjobbjai. Remélem, hogy maradni fog, mert kivételes futballista, mindig jól teljesít. Ha elmegy, a keret gyengülni fog.”

Az elõszezon:

„A legfontosabb most az, hogy vegyük fel a ritmust, és ezen is vagyunk. Cél, hogy jó állapotba legyünk az Európai Szuperkupára. Tudjuk, hogy egy ilyen túrával ez egyáltalán nem könnyû, de láthattuk, hogy a United ellen sem voltunk rosszak. Az ilyen szintû csapatok ellen mindig több esély van rá, hogy veszítünk.”

Vermaelen:

„Vermaelen nagyon magas szintû játékos, sokat segíthet a keretnek. Remélem, hogy idén már nem lesznek sérülései. Jó a labdakihozatalban, jól passzol, jól védekezik.”

Az UEFA büntetése a Berlini BL-döntõ miatt, ahol katalán nemzeti zászlókkal és dalokkal ünnepeltek a szurkolók

„Ez egy igazságtalan döntés, és remélem, hogy a klub úgy fog eljárni, ahogyan el kell járnia.”