Sergi Roberto, a következõ idény nyertese?

Adriano aligha távozhat | Pedro esete más, 30 millió körül irány az MU

Sergi Roberto lehet a következõ szezon nagy nyertese, miután a Barcelona kissé nehéz helyzetben találta magát az átigazolási tilalom és a lehetséges távozók tükrében. 
 

 
A spanyol játékost tavasszal Luis Enrique betette Busquets posztjára, azóta pedig megtalálta a korábban elveszett önbizalmát, és nagyon hasznos tagja a csapatnak. Lucho éppen ezért marasztalta is, mert benne látja Busquets alternatíváját, ugyanakkor a 23 esztendõs labdarúgó még ezen felül is profitálhat a következõ idénybõl. 
 
Luis Enrique ugyanis az Egyesült Államokbeli felkészülési meccseken mind az MU, mind a Chelsea ellen kipróbálta õt jobbhátvédként, és a nemzetközi média visszhangjai alapján nem is vallott szégyent a poszton. Habár lehet, hogy ezzel a kijelentéssel egyesek nem értenek egyet, azt mindenképpen látni kell: Alves továbbra is az elsõ számú jobbhátvéd, és Sergi Roberto csak a brazil alternatívájaként jöhet szóba a jobb oldalon. Amennyiben tehát mindenki egészséges, úgy Alves kezd, a gyengébb játékerõt képviselõ együttesek ellen pedig Sergi Roberto egy megfelelõ opció lehet a Barcelona számára. 
 
Adriano és Pedro: érdekes helyzet
 
Adódik a kérdés: hogy jöhet szóba egyáltalán Sergi Roberto a jobbhátvéd posztra, amikor Adriano és Douglas is a keretben található? Kettõs oka van a jelenségnek, hiszen egyrészt Douglas képességeire még továbbra sem derült fény, ráadásul a brazil a Chelsea ellen 15 perc játék után 8 hétre kidõlt combsérülés miatt. Másrészt Adriano elõtt hever egy kecsegtetõ római ajánlat, amire a brazil már rá is bólintott, azonban a klubvezetés és Luis Enrique hallani sem akar a sokoldalú játékosa elveszítésérõl. 
 
Lucho ismét kihangsúlyozta, hogy csakis a kivásárlási záradék alapján távozhatnak a másfelé kacsingató labdarúgók, így Pedro vagy Adriano. A brazil esetében ez hatványozottan igaz, hiszen Alves mögött Douglas nagy kérdõjel, Aleix Vidal januártól játszhat csak, Sergi Roberto pedig ugyan ígéretesen kezdett, de még 180 percet sem futballozott ezen a poszton.
 
Pedro esete annyiban más, hogy a támadó már úgymond megnyerte magának a jogot arra, hogy dönthessen a jövõjérõl, és a klubnál úgy gondolkodnak, hogy hiába a 150 millió eurós kivásárlási ár, egy 30 millió euró körüli ajánlatnál már szóba jöhet a támadó távozása. Spanyol lapértesülések alapján azonban hivatalos ajánlat még nem érkezett a csatárért, melynek az okát azonban egyelõre csak találgatja a média.
 
Egyes lapok Pedróra hivatkoznak, aki kivárna az Európai valamint a Spanyol Szuperkupáig, hogy ne érje még több hátrány a Barcelonát a transzfertilalom és a távozása miatt, más sajtótermékek azonban a Manchester United oldalán látják még az akadályt, mely elõbb le akarja zárni Di María átigazolását Párizsba, és csak ezután tenne hivatalos ajánlatot Pedróért.