Lucho: „Ugyanazt a kezdõt tenném fel”

Pedro a fájdalmai miatt nem kezdett | A Sevilla a széleken erõs

Luis Enrique gratulált játékosainak a megtett erõfeszítésekért a Sevilla elleni, 5-4-es gyõzelem után, ugyanakkor ismételten ugyanazt a kezdõcsapatot küldené pályára a kritikák ellenére is. Pedro kihagyását a kezdõcsapatból a játékos utóbbi napokban észlelt fájdalmaival indokolta, ami kissé ellentmond a támadó szavainak.
 

„Tökéletes példája ez annak, milyen nehéz is megnyerni egy trófeát. Tudtuk, milyen erõs a Sevilla, a szurkolók számára jól is indult a mérkõzés, de a hosszabbításban jobbak voltunk, és így megérdemelten nyertünk.”
 
Összkép
 
„A harmadik percben már vesztésre álltunk, az 50. percben szinte eldöntöttük a találkozót, de egy ilyen kiváló csapat ellen nagyon nehéz játszani. Miután a Sevilla kiegyenlített, a játékosaim hihetetlen erõfeszítéseket mozgósítottak. Most már teljes erõvel a Bilbao elleni párharcra készülünk.”
 
Tanulság
 
„Amikor 4-1-re vezetsz, és az ellenfelednek nincs semmi veszítenivalója, akkor nehezebb, de természetesen elemeznünk kell majd a meccset. A Sevilla egy büntetõvel valamint a szélekrõl belõtt labdákkal jött vissza a mérkõzésbe, utóbbitól már a Ligában is szenvedtünk. Úgy néz ki, nekünk nagyon meg kell szenvedni a trófeákért, ám így legalább nagy érdem rejlik bennük. 4-4 után ismét rendeztük a sorokat, és újabb helyzeteket alakítottunk ki.”
 
Pedro
 
„Két napja nem tudott rendesen edzeni némi fájdalom miatt, tudtuk, hogy nem a legegyszerûbb a helyzete, így azt a csapatot küldtem pályára, amelyiket a legjobbnak véltem. Megismételném ugyanezt a kezdõt – elfogadom a kritikákat, de én is a munkámat végzem, és az vezérel, hogy mi lehet a legjobb az együttesnek.”