„Ki mondta, hogy ez könnyû csoport?”

Neymar szinte 100%-os | Nincs sietség az igazolások terén

Luis Enrique vezetõedzõ megtartotta a Málaga elleni bajnoki mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóját, mely alkalmával elárulta, hogy Neymart nem a legjobb, de bõven megfelelõ állapotban látja. Lucho szerint badarság könnyû csoportról beszélni, valamint reményét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy a Málaga nem tudja megismételni szombaton a tavalyi bravúrját. 
 

 
„Neymart nagyon jó állapotban látom, szinte teljesen 100%-os, noha az még érzõdik rajta, hogy két hétig nem játszott, de ez teljesen normális. Egyébként senki sem 100%-os a szezon e szakaszában. Egyéni edzéstervvel is készült, az orvosi engedély megnyitja számára az utat a szombat esti játéklehetõséghez.”
 
Busquets
 
„Pénteken tudott elõször együtt dolgozni a csapattal, de rendben van õ is, szombaton meglátjuk, bekerül-e a keretbe.”
 
Könnyû csoportnak találja a Barça kvartettjét?
 
„Ki mondta errõl a négyesrõl azt, hogy könnyû? Nem olyan nehéz csoport, mint a Sevilláé, de komplikált dolgunk lesz. A Roma a harmadik kalap legerõsebb csapata volt, míg a Bayer Leverkusen tavaly csaknem kiejtette az Atléticót. Mi vagyunk viszont a bajnokok, és azon leszünk, hogy elérjük azt, amit még senki sem tudott a történelemben: kétszer egymás után is meg szeretnénk nyerni a Bajnokok Ligáját.”
 
A Málaga az egyetlen csapat, amely tavaly nem kapott ki a Barçától. Példaként szolgál?
 
„Igen, természetesen, ráadásul a vezetõedzõjük maradt a nagy mértékû játékosfluktuáció ellenére is. Nehéz lesz, és komoly kihívást jelent számunkra ez a találkozó. Tetszik az a tény, hogy a Málaga az elsõ csapat, amelyik a Camp Nouba jön idén a Ligában, hogy teszteljük, hol is tartunk valójában.”
 
„Mindegyik védekezési szisztéma, amelyet használtak ellenünk tavaly, megfelelõ és nagyon hatékony volt. Mi nem játszottunk elég jól, õk pedig remekül hangolták össze a csapatrészeket, és képesek voltak kárt okozni nekünk. Nagyon jól tették a dolgukat, remélem, szombaton este változik a helyzet.”
 
Elég erõs a keret?
 
„Továbbra is gondolkozunk azon, hogyan lehetne még erõsíteni, de nem sürget senki és semmi, hiszen a télig úgysem játszhat az új szerzemény. Mindig nyitottak vagyunk, ha egy olyan lehetõség adódik, mellyel erõsödhet a csapat.”