Pedro: „Sosem leszek már ilyen helyen”

Szomorú volt az utolsó idényben | Kényelmes lett volna maradni...

Pedro Rodríguez egy sajtótájékoztató keretében hétfõ kora délután elbúcsúzott a klubtól, és elmagyarázta azokat az indokokat a távozásával kapcsolatosan, amik egy ideje már köztudottak voltak a nyilvánosság számára is. Korábbi játékostársai, így például Iniesta, Messi vagy Neymar is ott voltak a búcsún. 
„Egy kissé idegesebb vagyok a kelleténél, ami az esetemben normális. Nem készültem semmilyen szöveggel, azt szeretném mondani, ami most belülrõl jön. Mióta idejöttem, tisztán láttam, mi is a klub alapfilozófiája, és egy álom vált valóra azzal, hogy az elsõ csapatban játszhattam. Nagyszerû játékosokkal futballozhattam együtt, kiváló edzõktõl tanulhattam, és meg szeretném köszönni mindenkinek azt, hogy jól fogadtak, és bántak velem. Az összes emlék közül a legjobbakat viszem magammal, a megannyi trófeát, és azt, hogy olyanok mellett lehettem, mint Valdés, Puyol, Xavi, Piqué, Sergio vagy éppen Leo, aki a világ legjobbja. Az összes elnöknek és igazgatósági tagnak is köszönettel tartozom, és ugyan szomorú vagyok, hogy el kell hagynom a klubot, de megtisztelve érzem magam, hogy itt lehettem, és ennyi mindent átélhettem itt.”
Miért pont most?
„Az elmúlt szezonban szomorú voltam, hiszen ez nem pénz kérdése, hanem folytonosságot és több játéklehetõséget szerettem volna. Mindig is az volt az álmom, hogy innen vonuljak vissza, de sajnos ez nem jött össze. Nemrég hosszabbítottam, de mint már mondtam, ez nem a pénzrõl szól. Pontosan tudom, hogy a világ legjobb klubjából távozom, sosem leszek olyan jó helyen, mint itt. Mindenkivel beszéltem az egyesületnél, de jött a Chelsea, és az egyezség létrejött.
Miért a Chelsea?
„Sosem hittem volna, hogy elhagyom a klubot, nagyon furcsa érzés. A legnehezebb feladat az volt, hogy elbúcsúzzak a játékostársaktól és azoktól, akik az egyesületnél dolgoznak, illetve természetesen a szurkolók részérõl is érzem a szeretetet.”
A keret nélküle
„Nagyon nehéz azt elképzelni, hogy a Barcelona valaha is hiányol majd egy játékost, inkább én leszek az, akinek hiányzik majd mindaz, ami azzal jár, hogy ennek a klubnak a játékosa vagy.”
Mourinho
„Tudom, mi történt a múltban, és pontosan tudom, ki is õ. Nagyon tetszett, hogy azt mondta, erõsebbé akarja velem tenni a csapatot. Én magam egyébként szívesen próbálom ki azt, milyen is az élet Londonban, ez is egy szempont volt.”