Támadó kerestetik Pedro távozása után

Yarmolenko érkezik? | Martial az új név | Nolito is képben

Ahogy keresi Pedro Rodríguez utódját a Barcelona, úgy kerülnek elõ a nevek a nemzetközi médiában a lehetséges célpontokról. A katalán ‘Sport’ Andriy Yarmolenko érkezését látta közelinek, ám ezt például az ‘El Mundo Deportivo’ napilap cáfolta már kora este. Mindeközben a ‘Cadena Ser’ rádiócsatorna bedobta az AS Monaco francia támadójának, Anthony Martialnak a nevét is. 
Mindegyik értesülést kellõ óvatossággal kell kezelni, pláne az egymásnak ellentmondó információk miatt, de annyi mindenesetre látható, hogy a katalán egyesület már dolgozik a Chelsea együttesébe igazolt Pedro pótlásán. Amint az ismeretes, jelenleg a három klasszis támadón túl Sandro és Munir nevezhetõek klasszikus csatároknak az elsõ keretben, Rafinhának nem ez az eredeti posztja, Arda Turan pedig csak januártól léphet pályára, ráadásul vélhetõen inkább a középpályán fog rá számítani Luis Enrique.
Ennek következtében került képbe a saját nevelésû Nolito, aki most a Celta Vigóban futballozik. A játékos elmondta, hogy csakis a Barcelonáért hagyná el Vigót. A probléma azonban az, hogy egyelõre nem tett hivatalos ajánlatot a katalán egyesület.
Másik alternatíva az ukrán Andriy Yarmolenko, aki a Dinamo Kijev futballistája. A 25 esztendõs Yarmolenko 19 évesen debütált a Dinamóban, azóta több mint 200 mérkõzésen lépett pályára Kijevben, és csaknem 100 gólt szerzett. Idén számos komolyabb klub szeretné õt megszerezni, mint például az Arsenal, ám az ukrán egyesület egyelõre csak az Evertonnal tudott megegyezni a vételáráról. A ‘Sport’ szerint ezt az egyezséget csak a Barcelona tudja megtorpedózni, mivel a labdarúgó álma az, hogy gránátvörös-kékben játszhasson, ugyanakkor az ‘El Mundo Deportivo’ úgy értesült, hogy a katalánok nem is akarják leigazolni a játékost.
A harmadik név a szerdai napra a francia Anthony Martial, aki az AS Monaco labdarúgója. A 19 éves játékost nagyjából 20 millió euróra taksálják, és a ‘Cadena Ser’ rádiócsatorna értesülései alapján mellette szól, hogy a Monaco Bajnokok Ligájából való kiesése után januártól akár a legrangosabb európai kupasorozatban is futballozhatna.