Enrique: „Messi pótolhatatlan”

Adriano nem játszhat kedd este | Gondolkozik a szerkezeti váltáson

Luis Enrique vezetõedzõ megtartotta a Bayer Leverkusen elleni csoportmérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóját hétfõ kora délután, melyen hangsúlyozta, hogy Leo Messi pótolhatatlan, ugyanakkor óriási kihívás lesz nélküle is eredményes lenni, amit megpróbálnak teljesíteni már kedd este a Bajnokok Ligája második játéknapján. 
 

„Azt tesszük majd, amit tennünk kell. Messi pótolhatatlan. Az elõszezonban már láthattatok olyan meccseket, amikor Neymar és Leo nélkül álltunk fel. Az együttes számára ez óriási kihívást jelent. Úgy vélem, hogy sikerül majd megütnünk a szintet, de nincs értelme azt tettetni és mondani, hogy pótolni tudjuk. Más fõszereplõkre van szükség.”
 
Tegnap láttam Leót a vizsgálatkor, nagyon jó állapotban láttam. Már két nappal kevesebb van a visszatéréséig, úgyhogy hajrá!”
 
Szerkezetváltás?
 
„Minden héten mérlegeljük a szakmai stábbal, hogy egy másik felállásból esetleg több hasznot húzna-e a csapat.”
 
Neymaron több felelõsség?
 
„Ezt is csak egy újságíró kérdezheti, én sosem kérek ilyet a játékosaimtól, mert õk mindig fejlõdnek és fejlõdni akarnak. Neymar mindig Neymar, Suárez mindig Suárez és Iniesta mindig Iniesta, mindannyian jól játszanak.”
 
Neymar középen?
 
„Igen, ez is egy lehetõség, a brazil válogatottban rendre ott futballozik. A szakmai stábunk feladata, hogy eldöntse ezt a kérdést.”
 
Leverkusen
 
„Kiváló csapat, mely nagyon intenzíven támad le, és mely jól védekezik. Nagyon jól kell futballoznunk, mert komoly feladat elé fognak állítani minket. Hogy felbátorodtak volna Messi hiánya és a sérülések láttán? Nem tudom, de már látom, hogy a ti elemzésetekben minden Messi és a sérültek körül fog forogni.”
 
Sérültek
 
Adriano nem tudott a csapattal edzeni izomfájdalmak miatt, vélhetõen nem lesz bevethetõ, Alba és Bravo viszont teljes értékûen dolgoztak, õk valószínûleg játékra kész állapotban lesznek.”
 
Kapusposzt
 
„Nem tudom, nem is döntöttem még. Lehet, hogy kedden történik valami, és végül Masipnak kell a kapuban állnia. Mindig azt a döntést hozom meg, amit a legjobbnak tartok a csapat számára.”