Megtépázott seregek a romos vár elõtt

Sok sérült nélkül utazik a Barcelona Sevillába | Nagy siker lenne a 3 pont

Egy sérülésekkel sújtott, messze nem száguldó Barcelona, és egy magához képest rémes formában játszó Sevilla. Ez a szombat délutáni menü a Sánchez Pizjuánban, a Liga egyik legnehezebb, de manapság azért bevehetõ stadionjában. Az újabb válogatott szünet elõtt mindkét csapat elõtt adott az esély a javításra.

A Barcelona folytathatja idegenbeli hadjáratát a bajnokság õszi felében, hiszen a sorsolás úgy hozta: szinte az összes rangadóját idegenben játssza elõször a katalán csapat. A Sevilla szépen illik ebbe a sorba, hiszen a Sánchez Pizjuán egyike a legnehezebb pályáknak Spanyolországban, más kérdés, hogy most talán egy hajszállal mégis könnyebb.

A Sevilla ugyanis rémesen kezdte az idei szezont, és ez a hazai bajnokikra is igaz. Az elmúlt években szinte bevehetetlen stadionban idén már gyõzni tudott a Celta Vigo (1-2) és az Atlético Madrid is (0-3), a legutóbbi fordulóban komoly nehézségek árán sikerült két vállra fektetni a Rayo Vallecanót (3-2). A piros fehérek 6 meccsen 5 pontot gyûjtöttek, távol vannak a csúcsformától.

Ebbõl a szempontból jobbkor nem is utazhatna a Barcelona Andalúziába, más kérdés, hogy nem lehet tudni, mikor szedi össze magát Unai Emery csapata, másrészrõl tény, hogy a Barçának is számos problémája van.

Az elmúlt hetekben normálissá vált, hogy meccsenként 1 játékost elveszít a katalán csapat sérülés miatt, most már nem bevethetõ Vermaelen, Rafinha, Messi és Iniesta sem – Arda és Vidal mellett természetesen. Örömteli hír ugyanakkor, hogy visszatérhet Claudio Bravo a kapuba, és Jordi Alba a balhátvéd posztra. A kezdõcsapat így szépen rajzolódik, már csak azért is, mert Luis Enriquének nincs túl sok lehetõsége.

Bravo sérülése után visszafoglalhatja a kaput Ter Stegentõl, a védelembe visszatér Alba, és lehetõséghez juthat vagy Bartra vagy Mathieu Piqué mellett. Ennek fõként az az oka, hogy mivel nincs elég középpályás, Mascherano könnyen Busquets mellett vagy mögött találhatja magát. A támadósorban szinte biztos, hogy most Munir kezd Neymar és Suárez mellett.

Sevillában egyébként is óriási fegyvertény gyõzni, hát még most mennyit érne, sérülés hegyekkel, és pont egy újabb válogatott szünet elõtt.

Sevilla FC – FC Barcelona:
Sevilla, Sánchez Pizjuán
16.00
Vezeti:
Gil Manzano
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

Sevilla: Rico, Coke, Andreolli, Kolodziejcza, Trémulinas – N’Zonzi, Krychowiak, Reyen, Iborra, Konoplyanka – Gameiro.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Bartra, Alba – Mascherano, Busquets, Rakitic – Munir, Suárez és Neymar.