Rakitic: „Többet is lõhettünk volna”

Bartra komoly teljesítményrõl szólt | Mascherano szerint fejlõdnek

A Barça játékosai elégedetten nyilatkoztak a BATE (0-2) idegenbeli legyõzése után, és hangsúlyozták, hogy a Boriszovban mutatott védekezés és teljesítmény jó kiindulási alap lehet a jövõre nézve.
 

 
Bartra:
 
„Tisztában voltunk azzal, hogy Európában nincsen könnyû mérkõzés. Teljesítettük a célunkat, hogy a csoport elsõre helyére lépjünk, mindezt úgy, hogy kontrolláltuk a találkozót, és határozottan léptünk fel a BATE ellen. Meg kellett szenvednünk az elsõ gólért, de ez egy komoly teljesítmény volt. Ezen az úton kell folytatnunk.”
 
„Lehetséges, hogy Neymar talán még inkább ki tud bontakozni az összjátékban Messi hiányával. Az a tény azonban, hogy olyan támadókra számíthatunk elõl, mint Suárez vagy éppen Neymar, nagyon fontos a számunkra.”
 
Sergi Roberto? Nem tûnik súlyosnak a sérülése, de egyértelmû, hogy nem akarunk több hiányzót.”
 
Rakitic:
 
„Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy három gólt szerezzek, még a kettõ sem sokszor jön össze egy meccsen, szóval különös érzés. Az a fontos, hogy tudtam segíteni a csapatnak a letámadásban, és hogy a BATE egyetlen egy komoly gólhelyzetet sem tudott kidolgozni – ellenben velünk, mi még 2-3 gólt is szerezhettünk volna.”
 
„Valóban több erõfeszítésbe telt a megszokottnál, hogy megszerezzük az elsõ gólunkat, ugyanakkor az a fontos, hogy végül kétszer is betaláltunk. Ezen az úton kell folytatnunk.”
 
„Remélem, hogy Neymar így folytatja. Néha jobb, ha nem beszélsz, hanem a pályán kérsz szót magadnak. Mindig is szükségünk lesz rá, ha pedig így játszik, úgy még jobb.”
 
Mascherano:
 
„Úgy gondolom, hogy remek összecsapáson vagyunk túl. Számos gólhelyzetet kialakítottunk, míg ellenfelünknek nagyon kevés lehetõséget engedélyeztünk csak. Muszáj fejlõdnünk, fõleg a védekezés terén. Az elmúlt napokat arra használtuk fel, hogy javítsuk a hibákat. Az idény olyan szakaszában vagyunk, amikor fontos nyerni a mérkõzéseket, ugyanakkor fejlõdnünk is kell, hogy a szezon végén valós gyõzelmi esélyeink legyenek minden sorozatban.”
 
„Az, hogy nem kaptunk gólt, és kevés gólhelyzetet tudtak csak kialakítani ellenünk, egy visszaigazolás a számunkra, mert tény, hogy mostanában sokkal több gólt kaptunk annál, mint amennyi normális lenne. Ez a stílus nagyon sok sikert adott már nekünk a múltban, ám fontos, hogy továbbra is törjük a fejünket a fejlõdési lehetõségeken, illetve az improvizáció is nagyon lényeges a futballban.”