Sergi Roberto: „Ösztönös mozdulat volt”

Suárez meghagyja Neymarnak a nagy cselsorozatokat | Mix zóna

A Getafe elleni idegenbeli siker után két fõszereplõ, Sergi Roberto illetve Luis Suárez állt a kamerák elé a Coliseum Alfonso Pérez mix zónájában. A fiatal középpályás az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta gránátvörös-kék mezben, miután két gólpasszt is adott, az elsõ pedig különösen szépre sikeredett.

Sergi Roberto

„Nem gondolkodtam elõre, a döntést egy ezredmásodperc alatt hoztam meg. Ez volt az egyetlen lehetséges opció a passzra. Az a fontos, hogy ezzel hozzásegítettem a csapatot egy gólhoz.”

„Egy-egy sérülés után mindig fontos, hogy sikerüljön ismét megtalálni a ritmust, felvenni az iramot a pályán. Fizikailag rendben voltam, nem éreztem semmilyen kellemetlenséget.”

Luis Suárez

„Okosan játszottunk a meccs folyamán, birtokoltuk a labdát és megtaláltuk az üres területeket. A Getafe sosem enged át túl sok területet, de megtaláltuk a megoldást, és sikerült gólokat elérnünk.”

„Csatárként mindig függünk a társaktól. Sergi Roberto passza már egy fél gól volt.”

„Tudjuk, Busquets milyen fontos számunkra, felhozza a labdákat és jól vált ki az emberekre. Õ egy nagyon intelligens játékos.”

„Mindenki tudja, mi a feladata a gyepen. Én nem próbálok három-négy játékost kicselezni, az Neymar stílusa, meghagyom neki. Alkalmazkodni kell ahhoz is, amit az edzõ felvázol.”

„Messi a világ legjobbja, természetesen nem felejtettük el, és nagyon hiányzik a csapatnak.”