Lucho: „Reagáltunk az elsõ félidõ után”

Kiváltságos, hogy ilyen játékosai vannak | Ronaldinho és Neymar

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique elsõsorban a gyõzelem fontosságát emelte ki a Villarreal elleni hazai bajnoki után. Lucho a siker mellett még a formaidõzítés fontosságáról beszélt. Az edzõ nagyon hálás azért, hogy ilyen fantasztikus játékosai vannak, szót ejtett Ronaldinhóról és Neymarról, valamint elõkerült Messi esetleges játéka a Real Madrid ellen.

A mérkõzés fontossága

„Kulcsfontosságú három pontot sikerült megszereznünk. A Villarreal egy kiváló csapat, ezt ma is megmutatták, annak ellenére, hogy nem volt sok helyzetük, veszélyesek voltak.. A csapat okult az elsõ félidõbõl, amely egy kiváló figyelmeztetés volt, hogy ha a második félidõben is folytatjuk a korábban látott játékot, akkor veszíthetünk is. Sikerült szép gólokat szerezve nyernünk, örülök, hogy a csapat magabiztossága továbbra is tart, és folyamatosan sikerül a játék elemeiben fejlõdnünk. Azonban nem ez kell, hogy legyen a szezon csúcspontja, a fontos kérdések csak késõbb dõlnek el. Addig is nyernünk kell minél több mérkõzésen, és csúcsra járatni a futballunkat.”

A három támadó kulcsszerepe

„Leo, Luis és Ney a három kulcsember elöl, õk szabnak fazont a támadásoknak. Folyamatosan azt keressük, hogyan futballozhatnak teljes harmóniában, beleértve a középpályásokat is.”

Jobbak, mint tavaly ilyenkor?

„Fogalmam sincs, milyenek voltunk tavaly ilyenkor. Nem tudom, hogy akkor hol tartottunk, egy biztos: a csapatom egyre jobb, folyamatosan fejlõdünk, és ezzel nem is szabad leállnunk. Csak azt tudom mondani, hogy kiváltságos helyzetben érzem magam edzõként, hogy ilyen futballistákkal dolgozhatok. Az a legfontosabb, hogy kézben tartsuk mindhárom sorozatot, és remélem, hogy a kulcsfontosságú meccseken minden a legjobban alakul majd.”

Ronaldinho és Neymar párhuzama

„Nem tudom ezt megítélni, sosem voltam jó az ilyesmikben. Játszottam Ronaldinhoval, együtt edzettünk, és hálás vagyok, hogy vele futballozhattam, és láthattam játszani ezt követõen is. Neymar és õ is két olyan játékos, akik a gólszerzésre születtek, két klasszisról beszélhetünk.”

Messi és a Clássico

„A legfontosabb, hogy Messi teljesen egészséges legyen. Nyilvánvaló, hogy vele erõsebbek vagyunk. Még van két hét, Leo biztosan fel fog épülni, vagy a Klasszikus elõtt, vagy utána… Csak akkor játszik, ha teljesen rendben lesz.”