Lucho: „0-4? Játszottunk már jobban is”

Benítez kiváló edzõ | Fejlõdhetnek még | Más meccs lesz, mint a római

Az FC Barcelona trénere, Luis Enrique Martínez ugyan rettentõen örül a Real Madrid felett aratott 4-0-ás sikernek, de nem gondolja azt, hogy ez bármit is eldöntött volna, azt meg végképp nem hiszi, hogy a csapatának ezek után már nincs miben javulnia. Lucho az AS Roma elleni mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóján elmondta, a kedd esti mérkõzés más lesz, mint amit Rómában láthattak a nézõk.
 

„Hogy ez lett volna a legjobb mérkõzésünk? Nem, az elmúlt idényben nyújtottunk már néhány egészen komplex teljesítményt, csak ez nagyobb figyelmet kap, mert az ellenfél a Madrid volt. A 2-6-os meccsel nem tudom összehasonlítani, nem emlékszem rá már ilyen pontosan. A futball nagyon összetett játék, mi, edzõk eltervezzük a legjobb verziót, aztán kisül belõle valami.”
 
Benítez
 
„Hogy a Madrid már nem is küzd a Ligáért, Benítez ideje pedig le is járt? Ilyet a profik nem gondolnak. Persze, nem kívánjuk, hogy nyerjenek meg mostantól minden egyes meccset, mert csak egy végsõ gyõztes lehet minden sorozatban, és mi szeretnénk azok lenni, de nincs kétség afelõl, hogy Benítez egy kiváló tréner, aki a saját stílusával nyert már megannyi trófeát az elmúlt évtizedben. Már bizonyította a képességeit.”
 
AS Roma
 
„Következik tehát az ötödik és a hatodik csoportmérkõzés, mi pedig az elsõ helyen akarunk továbbjutni. A mostani találkozó teljesen más lesz, mint a római, mert a Róma ezúttal a gyõzelemért érkezik, csakis ez az eredmény jó a számára, vagyis egy nyílt összecsapást fogunk látni. Ott ugye nem ez volt a helyzet, hiszen volt, hogy kilenc emberrel álltak a labda mögött. Kedd este érdekes összecsapást láthatunk majd, mert mindkét csapat a szó szoros értelmében tud futballozni.”
 
A gyõzelmek meggyengítenek (Alves mondta)
 
„Tökéletes meglátás, már én is elmondtam párszor nektek. Most éppen mindenhonnan a dicséreteket kapjuk, de a csapatom eléggé intelligens ahhoz, hogy tudja, most is van hova fejlõdnünk. Még semmit sem értünk el idén, még csak novembert írunk, lesznek még nehézségeink…”
 
Miben lehet fejlõdni még?
 
Számos dologban. Például a letámadás területén, mert hiába gyakoroltunk a Madridra nyomást szenzációsan, a második félidõ elején voltak gondjaink. Egységesség, letámadás, hogy még kevesebb szögletet végezzenek el ellenünk, ez csak pár példa. A játékosok tudják, hogy mindig van feljebb, és amikor jól megy a szekér, erre kell fókuszálni. Hogy még jobbak legyünk.”
 
Messi kezdhet már?
 
„A Bernabéuban jó állapotban láttam, mindannyian örülünk, hogy a legjobb visszatért a pályára. Most csak arra kell koncentrálnia, hogy a meccsritmust felvegye, aztán élvezhetjük újra a játékát.”
 
Neymar elõtt már csak Messi?
 
„Az a helyzet, hogy számomra mindig az én játékosaim a legjobbak. Alves ismeri õt a legjobban, de tény, hogy mindene megvan hozzá: személyiség, tehetség, ambíció… Már korábban is tisztában voltunk azzal, hogy azonosulni tud a Barçával. Benne van a stílusunk minden jegye, ráadásul a brazil játékosok örömfocija is a vérében van.”