Enrique: „Mindig a csapat erõsítése mellett állok”

Messi még nincs top állapotban | Suárez: „most már jó döntés volt?”

Luis Enrique két nagy diadal után gyõzni akar a Real Sociedad ellen is, de egyértelmûen megfogalmazta: az a cél, hogy az egész szezonban jók legyenek, nem csak most. Éppen azért az is támogatja, hogy a klub igazoljon a téli átigazolási idõszakban.

 
A Real Sociedad Eusebioval

„Annak ellenére, hogy még csak egy meccset láttunk Eusebio edzõsége alatt, nagyon nehéz meccsre számítok. Ez a meccs már jó alap számunkra, látszik, hogy mit szeretne játszatni a csapatával. Vannak olyan letámadásos megoldásaik, amik korábban nem voltak és ki vannak dolgozva. Tudjuk, hogy jó ízlése van, meg fogja nehezíteni a dolgunkat.”

Szükséges igazolni?

„Amint eljön az átigazolási idõszak, el fogjuk dönteni. Én mindig a keret megerõsítése mellett állok, készen kell állni minden eshetõségre, ami törést okozhat a csapatnak, én pedig mindig amellett vagyok, hogy legyünk még jobbak. Azon felül, hogy történtek sérülések, és akik a tavalyi szezon végén távoztak, nem tudtuk pótolni, így kevesebben is vagyunk.”

Messi

„Nagyon jó állapotban látom, de még nem száz százalékos. Több játékpercre van szüksége, hogy felvegye a szokásos meccsritmust. De neki nem is szükséges tökéletes állapotban lennie ahhoz, hogy meccseket döntsön el. Most ahhoz szükséges neki a játék, hogy a lehetõ legjobb állapotba kerüljön.”

Messi önzetlen hozzáállása

„Ez teszi õt a legnagyobbá, hogy a legkevésbé foglalkozik az egyéni elismerésekkel és inkább a csapat sikereit helyezi elõtérbe. Ez lenne a helyes hozzáállás mindig a világ legjobb játékosaitól.”

Összehasonlítások Pep Barçájával

„Nem azért vagyok itt, hogy belemenjek összehasonlításokba és játékokba. Mindenkinek megvan a maga véleménye. Voltak már nagyon jó Barcelonák a történelemben.” 

Hosszú még az idény

„Az a cél, hogy jók legyünk az egész szezonban. Idén eddig kevesebb lehetõség volt arra, hogy mindenkivel számoljunk sérülések és eltiltások miatt.”

Suárez

„Õ egy nagyon megbízható, magabiztos srác, hiszen egy érett támadóról beszélünk. Most már nagyon könnyû arról beszélni, hogy jó igazolás volt akkoriban. Nagyon sok dolgot ad a csapatnak szakmailag és emberileg is.”