Bravo: „Nem számítottunk könnyebb meccsre”

Mascherano szerint hiányzott a harmadik gól, hogy megnyugodjanak

Claudio Bravo és Javier Mascherano is olyan Atlético Madridot várt a Camp Nouba, mint amilyet kapott végül a Barcelona szombat délután, a 2-1-re megnyert bajnoki rangadón. Mindketten kiemelték, hogy a fõvárosi együttes megfogta a Barcelonát a találkozó elején, de jól reagáltak, és végül sikerült megfordítaniuk a meccset.

Mascherano: „Nem ment jól az elején, de tudtunk reagálni”

„Nagyon örülünk az eredménynek, egyáltalán nem volt könnyû meccs, de az Atlético ellen nem is számítottunk másra. Szükségünk volt a gyõzelemre, hogy kicsit elszakadjunk tõlük a bajnoki tabellán, bár még hosszú az út a szezon végéig.”

„Nem ment jól az elsõ negyedórában, ráadásul hátrányba is kerültünk. Ezután jött a fordulat, elkezdtük kontrollálni a játékot, és meg is fordítottuk a meccset. A második félidõben hiányzott a szikra a harmadik gólhoz, még úgy is, hogy kilenc emberrel fejezte be a meccset az ellenfél. Nem könnyû két naponta pályára lépni, a Bilbao ellen is nagy erõfeszítés árán jutottunk tovább a Kupában, de nem akarunk kifogásokat keresni. Igyekszünk minél kevesebb kockázatot vállalni.”

Bravo: „Felkészült az Atlético”

„Nehéz meccs volt, tudtuk, hogy nagyon felkészültek a mai napra. Az Atlético mindig kellemetlen stílusban játszik ellenünk, ez nem is lepett meg minket. Tisztában voltunk vele, hogyan kell játszani ellenük, és boldogok vagyunk, hogy megszereztük a három pontot. Szükségünk volt arra, hogy egy kis levegõhöz jussunk a közvetlen riválisainkkal szemben a Ligában.”

Az Atlético pressziója

„Számítottunk rá, mert rendelkeznek olyan játékosokkal, akik képesek a nyomásgyakorlásra. Vannak napok, amikor jól tudod kezelni ezeket a szituációkat a pályán, és vannak, amikor nem. A legfontosabb dolog, hogy a kulcspillanatokban képesek voltunk kontrollálni a játékot.”

„Eddig jól teljesítünk mind a három fronton, de mindig csak a következõ meccsre kell koncentrálnunk. Keményen meg kell küzdenünk a gyõzelemért az ilyen és ehhez hasonló találkozókon.”

„Hiányzott a harmadik gól, hogy megnyugodjunk. Kilenc emberrel is jól mozgott az Atlético, nehéz volt megtörni az ellenállásukat.”