„Sokat kell fejlõdni, de elégedett vagyok”

Lucho a csapat tartását emelte ki | A Liga nem dõlt el

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique az Atlético ellen kivívott 2-1-es sikert követõen a csapat tartását, és a meccs közbeni váltást emelte ki. A tréner önkritikus is volt, és jelezte: nem dõlt el a bajnokság, további fejlõdés és kitartás szükséges a végsõ sikerhez. Enrique kommentálta Filipe Luis brutális belépõjét és a Barcelona kapusainak helyzetét is.

Jó meccset játszottak

„Az Atlético ellen megszokhattuk, hogy mindig parázs meccseket játszunk. Nem volt ez másképp most sem, az elsõ perctõl kezdve maximális erõbedobásra volt szükség. Mi kaptuk az elsõ gólt, de a csapat mentális tartását bizonyítja, hogy sikerült felállni, átvettük az irányítást, és gyõztünk. Az elsõ percek szenvedése után összeszedtük magunkat, a bekapott gól után sokkal jobban mûködött a védekezésünk és támadásban is jobbak voltunk. Az utolsó percekig nyitott volt a meccs, az Atlético 9 emberrel sem adta fel, nem engedhettünk ki egy pillanatra sem. Pazar meccs volt, ilyen az igazi futball.”

„Azt emelném ki, hogy a csapat tudott küzdeni és szenvedni egy ilyen rivális ellen. Ez egy nagyon jó eredmény. Nagyon sokat kell még fejlõdni. Mindig is mondtam, de most elégedetten megyek haza a gyõzelem miatt, és szerintem a közönség is.”

Filipe Luis belépõje

„Láthatták a reakciómat: Filipe Luis belépõjénél nagyon megijedtem, rendesen görcsbe rándult a gyomrom… Jogos volt a piros lap, akárcsak Godin esetében, de hát ilyen a futball, ez is a játék része. Szerencsére Messi és Suárez is megúszták sérülés nélkül.”

A Liga továbbra is nyitott

„Semmi sem dõlt el, a Liga nagyon összetett dolog. Bármely kisebb botlás döntõ lehet a végkimenetel szempontjából, de kétségtelen: nagyon fontos gyõzelem volt ez a mai. Sok nehéz megmérettetés vár még ránk, és a riválisokra is. Nagyon messze még a vége.”

Bravo a Liga legjobb kapusa?

„A három legjobb kapus a Ligában név szerint a következõek: Claudio Bravo, Marc-André Ter Stegen és Jordi Masip.”

Suárez tarthatatlan

„Luis ma is kiváló meccset játszott, folyamatosan fejlõdik, és úgy néz ki: a határ a csillagos ég számára. Egyszerûen tarthatatlan, életveszélyes támadó.”