Lucho: „Ma mindenki jól játszott”

Maradéktalanul elégedett | A párharc eldõlt, a Valenciát sajnálja

Minden szempontból és mindenkivel elégedett volt Luis Enrique a szerda esti, Valencia elleni 7-0 után. A szakvezetõ elismerte, hogy ritka az olyan meccs, amikor ennyire sikerül minden, és sajnálta, hogy a Valencia ilyen helyzetben van. Ettõl függetlenül komolyan fogják venni a visszavágót.

„Általánosságban mindent kiemelnék. Elõdöntõben, egy olyan túlterhelt meccsnaptárral a hátunk mögött nagy öröm ilyen folyamatossággal, ilyen magabiztosan látni a csapatot. Ismét gratulálni kell nekik és el kell ismerni, hogy nagyon ügyesek. Az a fontos cél lebeg elõttünk, hogy továbbra is trófeákat kell nyernünk, és ha lehet, akkor jó focival, hogy szurkolók is élvezzék.”

Busquets meccse

„Nézd, ma mindenki jól játszott, a hármas elõl kivételesen hatékony volt, a középpályások mindig azt tudták hozni, amire a meccsnek szüksége volt, és megtalálták az üres területeket. Számomra igazságtalan lenne csak egy játékosról beszélni, mindenki remek volt. Azzal, hogy emberelõnybe kerültünk, gondolhatták azt, hogy spórolni fogunk az erõnkkel, de nem így lett, azért mentek, hogy lezárják a párharcot.”

Tökéletes meccs

„Az biztos, hogy amikor elemezni fogjuk a meccset, fogunk találni olyan részleteket, amiken javítani kell. Nagyon jók a játékos, de õk sem gépek. Egészen biztos, hogy volt olyan játékhelyzet, nyomás alatt, amikor hibáztunk, néhány ilyenre emlékszem is, de ezeknek utólag nincs jelentõségük. Fölényben voltunk, nagyon sok helyzetet teremtettünk, mi diktáltuk a meccs ritmusát. Alig kaptunk olyan kontratámadást, ami veszélyt jelentett volna a meg nem adott gól kivételével. Szerintem nagyon sok culét remekül szórakoztattunk, ez egy nagy nap volt a számunkra.”

A Valencia

„A Valencia egy nagyon nehéz idõszakot él meg sportszakmailag, és amikor egy olyan csapattal találkoznak közben, mint a miénk, még nehezebb. Ez nem egy kényelmes szituáció nekünk sem. Nem jó nézni, ha az ellenfelek ilyen kényelmetlen helyzetben vannak. Mi a saját munkánkat végeztük. De minden sziutáció változik, biztosan ki fognak kerülni ebbõl a gödörbõl.”

Megállíthatatlan az MSN?

„Az elmúlt 99 mérkõzés során voltak olyanok, amikor megállíthatatlanok voltak, más esetekben veszítettünk is. Legyõzött bennünket a Celta, nem is tudom, hogy ki más gyõzött le minket könnyedén. De sok cél van elõttünk, amiket el kell érnünk.”

Neymar gólpasszokat ad és tizenegyest hibáz

„Csak a pozitívumokat értékelem, mert a foci a hibák játéka, még csak az hiányzik, hogy ne hibázhasson, tévedhessen senki. Neymar továbbra is fejlõdik, mindig nagyon fontos szerepe van a támadásokban és a védekezésekben is. Életbevágóan fontos a játékunkban.”

A visszavágó

„Azt mondanám, hogy ugyanolyan komolyan fogjuk venni a visszavágót Valenciában, mint bármilyen más meccset. Vagy van még egy cél, hogy továbbra is nyerjünk. Ezek nem változnának semmilyen eredmény mellett. Elõször is a klubunk presztízse miatt, illetve ezen játékosok képességei miatt sem.”

Tetszik ahogy Neymar lövi a büntetõket?

„Nekem minden nagyon jónak tûnik.”