Enrique: „Gyorsan tovább kell lépnünk”

A futball a fordulatokról is szól | Fájó, hogy otthon kaptak ki

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique a hazai pályán elveszített Clásico után elmondta: megnyerhették volna a meccset, de a futball a fordulatokról is szól, amely ezúttal a Realnak kedvezett. Lucho számára különösen fájó, hogy otthon kaptak ki, de kiemelte: tovább kell lépni, hiszen további fontos feladatok várnak a csapatra a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is.

Ilyen a riválisok csatája

„A futball sokszor a fordulatokról szól. Két rivális csapat találkozása esetén ezeknek különösen fontos jelentõségük van. Szerettük volna megnyerni a meccset, meg is volt rá minden esélyünk. Ezúttal a Madridnak jött ki jobban a lépés, és különösen fájó, hogy otthon kaptunk ki. Az ellenfél nagyon jól zárta a területeket és remek kontrákat vezetett. Tudtam 1-0-nál, hogy rúgnunk kell még egy gólt, de ez elmaradt, ami megbosszulta magát. A legfontosabb jelenleg az, hogy továbbra is vezetjük a bajnokságot, koncentrálnunk kell a szezon hátralevõ részére, hiszen rengeteg feladatunk van még a Bajnokok Ligájában és a Ligában, valamint a Kupadöntõn is.”

Mi nem mûködött megfelelõen?

„Ki kell, és ki is fogom elemezni részletesen a meccset. Biztosan hoztam rossz döntéseket, és a csapat sem mûködött megfelelõen egyes szituációkban.”

Rakitic lecserélése döntötte el a meccset?

„Ivannak volt már egy sárgája, ráadásul az egészségi állapota sem volt száz százalékos, így is örültem, hogy kezdõként számíthattam rá. Meg kellett tennem, hogy lecserélem. Badarság lenne viszont azt állítani, hogy ezen ment volna el a meccs. Arda remekül szált be, a gólokat figyelmetlenségbõl és koncentrációhiányból fakadóan kaptuk, ami annak is betudható, hogy rendkívül fárasztó szezon az idei.”

A bírói ténykedésrõl

„Továbbra sem célom megítélni a mûködésüket. Nagyon nehéz egy ilyen rangadót vezetni, rengeteg kérdéses szituáció van.”

Fáradtság

„Mint mondtam, az amúgy is fárasztó szezon legmegterhelõbb része még csak most következik. Megvannak a céljaink, és eddig remekül állunk, hiszen vezetjük a bajnokságot. Jól kell teljesítenünk minden fronton, minden játékosra, és a közönség teljes támogatására szükség van!”