„Ha nem 0-8-ra nyerünk, egybõl szenvedünk?”

Enrique kritikus volt a médiával | Fejlõdést lát a csapaton

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique az újságírók kritikái ellenére elégedetten nyilatkozott a Betis elleni gyõztes meccs után. A tréner szerint fejlõdtek a 0-8-as találkozóhoz képest is, és nem tart a szezon hátralevõ meccseitõl, mert ismét fejlõdést lát a csapaton, szenvedésnek pedig nyoma sincs.”

 

Válasz a kritikákra

„A Betis ellen nagyon nehéz idegenben futballozni. A kiállításig alig volt területünk, hiába erõltettük a masszív bemozgásokat. Megjegyzendõ, hogy ha 0-8 helyett csak 0-2-re nyersz, az nem jelenti automatikusan azt, hogy szenvedve gyõzöl… Jómagam fejlõdést látok és kiváló hozzáállást, szenvedésnek a nyomát sem tapasztalom. De kérdezem a médiától: ha nem nyolcat rúgunk, csak kettõt, az egybõl szenvedésnek számít? Kiválóan zárt a védelmünk, lõttünk két gólt, és elhoztuk a három pontot. A bajnokságot továbbra is vezetjük, a saját kezünkben van a sorsunk, nem tudom, mit várnak még el tõlünk. A második félidõt végig mi irányítottuk, jól sikerült hétvégén vagyunk túl.”

A Liga egyre közelebb

„Egyre közelebb kerülünk a bajnokság megnyeréséhez, minden hétvégén lépésrõl lépésre haladunk a célunk felé. A jövõ hétvégén egy kemény derbi vár ránk az Espanyol ellen, amelyen csak saját magunkra kell koncentrálni, és akkor sikerrel tudjuk venni az utolsó akadályok egyikét.”

Elégedett a védelemmel

„Nagyon jól mûködõ védelmet láttam ma, kiválóan zártunk vissza. A hátsó alakzat stabilitást és magabiztosságot kell, hogy adjon a csapatnak a hátralevõ meccseken is, itt is fejlõdést látok a szezon hajrájára nézve.”

Hogyan kezeli a nagy nyomást?

„Nincs itt semmiféle nyomás, vagy számolgatás: a riválisaink be fogják húzni az utolsó bajnokikat, így gyõznünk kell valamennyi összecsapáson. Persze, ez csak kimondva ilyen egyszerû, de keményen dolgozunk azért, hogy támadásban és védekezésben egyaránt javuljunk, csak saját magunkkal foglalkozunk.”