„Mindenre felkészülsz, de erre nem lehet”

Lucho a csapat tartását emelte ki | Jövõre ismét megpróbálják

Luis Enrique képzeletben megemelte a kalapját a csapata elõtt a Sevilla ellen megnyert Kupadöntõ után, elsõsorban azért, mert a társaság tudott teljesen mást játszani, mint amit megszokott, és amihez a legjobban ért. Enrique szerint a duplázás és a címvédés óriási dolog, amit jövõre megpróbálnak megismételni.

Kiszenvedett duplázás

„Fantasztikus volt a szezon vége. Nem csak a Liga miatt, ahol minden meccsünket meg kellett nyernünk, hanem a kupadöntõ miatt is, egy ilyen forgatókönyvvel, hogy emberhátrányban kellett játszanunk sokáig. Sokat javultunk a védekezést illetõen, hosszú ideje nem kaptunk gólt. A csapatot igazi bajnokok alkotják, akik csodálatosan tudnak küzdeni. Ha megnyerni ezt a két trófeát egy szezonban nehéz, akkor kettõben egészen rendkívüli. Most mehetünk a harmadikért.”

Volt karaktere a csapatnak

„Ez a társaság ennél jobban már nem tudja megmutatni, hogy micsoda tartása van. Tíz emberrel egészen más meccs alakult ki, és a játékosok ezt tudták kezelni. Ez a csapat alapvetõen arra készült, hogy támadni tudjon, de tudott nagyon jól védekezni is.”

A közönség az õ nevét is énekelte

„Hosszú évek teltek el azóta, hogy Barcelonába jöttem, és maradtam is, magamat is egy katalánnak tartom. Nagyon is érzem a közönség szeretetét.”

Mire gondolt a kiállítás után?

„Az edzéseken mindenre felkészülsz, de ebben az esetben ez nem igaz. A szünetben döntöttünk, és ha hátrányban is lettünk volna, többet is változtattunk volna. A cserék pluszt adtak a csapatnak, és végül jól sült el.

A két idény összehasonlítva

„Ez az év egészen más volt, mint az elõzõ. Az elsõben nehezebb volt mindent jól elmagyarázni, de most már mindent sokkal jobban ismertünk. Kellemes, nyugodtabb második év volt. Elõttünk állt egy nagy kihívás, hogy ismét nyerjünk meg mindent – amit nem ért el korábban senki -, és ugyan nem sikerült, de beleadtunk mindent.”