Douglas a Cruzeiróba igazolhat

2 millió eurót adhatnak a játékjog 60%-áért | Közel a megegyezés

A Barcelonában csak epizódszerepig jutó Douglas Pereira dos Santos a következõ szezonban várhatóan már nem a barcelonai kispadon fog ücsörögni, hanem jó eséllyel játéklehetõséghez is juthat majd Brazíliában, a Cruzeiróban.

A Barcelona és a Cruzeiro legalábbis megállapodásra jutottak, hogy a jobbhátvéd 2 millió euróért visszatérhet Dél-Amerikába.

Ezért a 2 millióért a Barcelona a futballista játékjogának a 60%-át adná el, 40%-ot megtartana, viszont a szerzõdésben ki lenne kötve, hogy a játékos fizetését a Cruzeiró fizeti, így a Barcelona mentesülne azoktól a költségektõl, amiket eddig „szinte értelmetlenül” fizetett.

A játékos szerzõdése 5 évre szólna a Cruzeiróban, abban az esetben, ha õ is rábólint az egyezségre. Egyelõre ezt csak a két klub tette meg.

Douglas történetéhez hozzá tartozik, hogy bár az a leigazolása pillanatától bõven voltak olyan hangok, akik szerint õ nem üti meg a Barcelona szintjét, a klubvezetés még a csapatra kirótt átigazolási tilalom elõtt szeretett volna egy tartalék védõt – biztonsági szempontból.