A 2016-2017-es Liga sorsolása

Nem túl nehéz rajt | Hamar jön az Atlético, késõn a Madrid

A múlt héten tartották a Liga 2016-2017-es szezonjának sorsolását, tehát az is ismertté vált, hogy mikor, kivel, otthon vagy idegenben játszik a Barcelona az augusztusban kezdõdõ bajnoki szezonban. A Liga rajtja az augusztus 20-21-i hétvégére esik, és miután tavasszal 3, õsszel 1 alkalommal hétközi forduló is lesz, így az utolsó forduló 2017. május 21-én, tehát nem túl késõn lesz.

 

A tavalyi évhez képest különbség, hogy nem lesz forduló a karácsonyi ünnepek után és azonnal az újévet követõen sem. Az idei kiírás szerint december 18. és január 6. között nem rendeznek további fordulót, minden játékosnak jut tehát idõ a regenerálódásra.

Az idény elsõ Clásicóját december 3-án vagy 4-én játsszák a Camp Nouban, tehát tavasszal lesz a madridi klasszikus, amire április 23-án vagy 24-én kerülhet sor. A nyitófordulóban a Barcelona otthon kezd a a Betis ellen, a Madrid idegenben a Real Sociedad ellenében.

Összességében azt el lehet mondani a sorsolásról, hogy a rajt nem kifejezetten tûnik nehéznek a Barcelona számára, bár a 2. fordulóban az Athletic ellen meg kell majd izzadni. Az elsõ igazán nagy rangadó az Atlético ellen lesz otthon az 5. fordulóban, de a második vonalba tartozó élcsapatokkal õsszel rendre idegenben játszik a Barcelona: Így a Valencia, a Real Sociedad, a Sevilla, a Villarreal, a Celta és a már említett Bilbao ellen is a Camp Noutól távol kell elõször vizsgázni.

A Liga teljes sorsolása alább látható: