Adriano: irány a Besiktas

A törökök bármikor lezárhatják az átigazolást a Barcelonával

A brazil Adriano Correia 2010 óta szolgálja a Barcelonát elsõsorban tartalék szélsõ védõként, de jó eséllyel a következõ szezonban már nem lesz a keret tagja. Adriano a napokban már a Besiktasra várt, hogy zárja le a tárgyalásokat a Barcelonával, és így lezárulhasson az átigazolása, mely rekordokat nem fog dönteni, maximum negatív irányban, mert a török egyesület körülbelül 1 millió eurót fizethet a brazilért.

A játékos ezt megelõzõen hosszú ideig bízott abban, hogy a klub szabad kártyát fog adni neki, ingyen kiléphet a szerzõdésébõl, tehát átigazolási díj nélkül távozhat is. Ez a jelek szerint végül nem következik be, Adrianót csak úgy nem engedte el a klub, még ha nagy összegeket nem is remélhetett az eladásából. A Besiktas hozzávetõlegesen 1 millió eurót fizethet érte, és a várakozások szerint a tárgyalások hamarosan le is zárulhatnak.

Adriano maradása minden nyári eseménytõl függetlenül is nagyon bizonytalan lett volna a jövõ évi csapatban, hiszen már a tavalyi idényben sem nagyon számított rá Luis Enrique. Ehhez képest most nyáron a Barcelona leigazolta Lucas Digne-t a balhátvéd posztra Jordi Alba mellé, a Besiktas pedig élénk érdeklõdést kezdett mutatni Adriano iránt, aki ha idén távozik, összesen 6 katalóniai idénnyel büszkélkedhet majd az önéletrajzában.