„A Liga a legnehezebb és a legfontosabb”

Enrique hosszú, nehéz idényt vár | A Betis ellen sem lesz könnyû

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique az újabb kemény bajnokság rajta elõtt elmondta: fáradhatatlan munkára és motivációra lesz szükség a címvédéshez. A mester beszélt az új játékosok beilleszkedésének folyamatáról, szót ejtett a Betis új edzõjérõl, a szezont remekül kezdõ Ardáról, valamint Claudio Bravo esetleges távozásáról is.

 

Nehéz, küzdelmes szezon vár rájuk

„Minden országban a bajnokságot a legnehezebb megnyerni, mert folyamatos jó teljesítményére, kiegyensúlyozottságra van szükség. Idén is kiváló teljesítményre lesz szükségünk, ha meg akarjuk védeni a címünket. Ez csak és kizárólag fáradhatatlan munkával és magas szintû motivációval, az egész csapat teljes erõbedobásával lehetséges. Ez a sorozat minõsíti igazán az évedet, ebbõl látni, hogy mennyire voltál kiegyensúlyozott, hullámzó, vagy teljesítettél alul.”

Fontos a jó kezdés

„Örülök, hogy hazai pályán kezdhetjük meg a szereplésünket a bajnokságban, de izgalmas meccsre számítok. A Betis nem csak a játékoskeretét tekintve alakult át, de Gustavo Poyet személyében egy egykori kiváló futballista és remekül motiváló edzõ jött a klubhoz, érkezésével a játékfelfogás is megváltozott. A mi felfogásunk azonban továbbra is állandó: gólokat kell rúgni és annyi meccset nyerni, amennyit csak lehet. Ehhez nagyon fontos a jó kezdés a bajnokságban is.”

Jól halad az újonnan érkezõk beilleszkedése

„Kijelenthetem, hogy a nyári szerzemények remekül alkalmazkodnak, bizonyítási lázban égnek. Habár az eddigi teljesítményük élesben is elég meggyõzõ volt, a beilleszkedés hosszú folyamat, ezt nem lehet két tétmeccsbõl levonni. Nem könnyû várost, környezetet és kultúrát váltani, nyelvet tanulni, de valamennyien jó úton haladnak.”

Bravo utolsó fellépése?

„Nem tudom, hogy ez-e Bravo utolsó meccse. Talán õt kérdezzék, vagy esetleg mondják meg önök… Én és a csapat számítunk rá.”

Arda Turan kiváló szereplése

„Semmit sem változott a véleményem vele kapcsolatban tavaly óta: több poszton bevethetõ, rendkívül hasznos játékos, aki még nagyon sok sikerhez fog minket hozzásegíteni klasszis játékával.”