Robert: „Megállapodtunk a Cityvel Bravóról”

Már elköszönt a társaktól és elutazott Angliába | Várják az utódját

Robert Fernández, a Barcelona technikai igazgatója a Betis elleni bajnoki nyitány után megerõsítette, hogy megegyeztek a Manchester Cityvel Claudio Bravo klubváltásával kapcsolatban. A tárgyalások még vasárnap befejezõdhetnek, de a klubnak helyettest is kell találnia.

„Bravót illetõen megegyeztünk a Cityvel. Ezen a héten várhatunk fejleményeket. Már egy ideje szerettük volna meghosszabbítani Claudio szerzõdését, azonban érkezett egy olyan ajánlat, amely elgondolkoztatta a kapust. Nagyszerûen teljesített nálunk, szóval nem akartunk semmit sem elsietni. Miután azonban találkoztunk vele, elmondta, szeretné átgondolni a Manchester City ajánlatát.”

„Továbbra is igaz, amit már korábban is nyilatkoztunk: mielõtt elengedjük õt, igazolnunk kell egy másik kapust.”

Robert nem kívánta megerõsíteni, hogy Bravo utódja a holland válogatott kapus, Jasper Cillessen, az Ajax hálóõre lenne, spanyol lapértesülések szerint azonban õ a legvalószínûbb alternatíva, tehát már nem Diego Alves leigazolása az esélyes megoldás.

Bravo vasárnap már nem edzett együtt a társaival, de a tréning elõtt még megjelent a klub edzõközpontjában, elköszönt a teljes csapattól és a technikai stábtól, majd Anglia felé vette az útját.