Piqué: „Enrique nagyon jó döntést hozott”

Umtitit dicsérte | Nem lepte meg a Madrid sikere | Még nem 100%-sak

Gerard Piqué a napokban részt vesz a European Poker Tour által szervezett pókerversenyen mint a vállalat reklámarca, és az esemény elõtt megszólalt a sajtó elõtt néhány aktuális téma kapcsán. Piqué egyetért Luis Enrique vezetõedzõ Neymart érintõ döntésével, méltatta Umtitit, valamint beszélt a bajnokságról is.

„Bebizonyította ismét, hogy az egyik legjobb játékos, ami a tizenegyesrúgások végrehajtását illeti. Nem volt könnyû azt értékesíteni, hiszen óriási nyomás alatt játszottak a brazilok, ami még akkor is különleges mértékû volt, ha Neymar hozzá van szokva a teherhez. Szerintem kiérdemelte az extra szabadságot, mert az olimpia egy hosszú sorozat, ráadásul hamarosan ismét a válogatottjával kell pályára lépnie. Nagyon jó döntést hozott a mester.”

Egyértelmû Madrid siker az Anoetában (3-0)

„Úgy vélem, semmi különleges nem történt, a Madrid egy nagy klub, mely mindig gyõzni akar. A szerzett góljaik számán lepõdtem meg, de önmagában a gyõzelmük várható volt.”

Ki fog játszani a védelem közepén?

„Nagy lesz a versenyhelyzet, ebben biztos vagyok. Umtiti nagyon magas szinten képes futballozni, ráadásul fiatal, és nagyon motivált. Bevethetõ még azonban Jeremy, Mascherano valamint én is. Ismerve a mestert, mind a négyen elegendõ játéklehetõséget fogunk kapni a szezon során.”

Athletic – Barcelona a hétvégén

„Nem bír különleges jelentõséggel a bilbaoi meccs. A Liga csak épphogy elkezdõdött, egyik csapat sincs még 100%-os állapotban. Természetesen nyerni akarunk, de a tét három pont lesz, semmi más. Láttam az Athletic elsõ fordulóbeli találkozóját, még nem vették fel a ritmust, mint ahogy mi sem.”