Lucho: „Elégedett vagyok a kerettel”

Nem beszél a lehetséges igazolásokról | A kapusok magatartását méltatta

Az Athletic Bilbao elleni mérkõzés elõtt Luis Enrique beszélt az aktuális ellenfélrõl, de több más aktuális eseményrõl is. Így méltatta a klubot elhagyó Claudio Bravót, és beszélt általánosságban is a játékosok döntésérõl, hogy maradnak a Barcelonában vagy inkább máshol próbálnak szerencsét.

Athletic

„Annak köszönhetõen, hogy nekik azért limitált lehetõségeik vannak a játékospiacon, az Athletic kicsit mindig jobban hasonlít a korábbi évekbelire. A meccsel kapcsolatban az elsõ dolog, ami eszünkbe jut, hogy élvezzük ki a hangulatát egy olyan csodálatos pályának, mint a San Mamés, és aztán koncentráljunk azokra a nehézségekre, amelyekkel találkozni fogunk egy olyan csapattal szemben, mely biztosan le fog támadni bennünket.”

A játékospiac

„Már mondtam, hogy az a keret, ami rendelkezésemre áll, nagyon jó, és elégedett vagyok vele. Amíg nem konkretizálodnak lehetséges új igazolások vagy távozások én csak azokról a futballistákról beszélek, akik itt vannak. Igazolni azzal a szándékkal igazolunk, hogy címeket nyerjünk.”

Munir döntése

„A döntés a játékosé. Van, aki maradt, van aki meg tudta fordítani a saját helyzetét, mint például Sergi Roberto, aki most játszik. Mások ellenben nem. Attól függ, hogy a játékos mit alkot. Samper szerintem jól döntött azzal, hogy egy olyan csapathoz ment, ahol az edzõ az alkotó focit pártolja.”

Bravo

„Bravo elképesztõen teljesített ebben a két szezonban. Õ egy nagyon profi szemléletû kapus, és egy kivételes ember, aki nagyon sokat adott nekünk Valdés távozása után, amikor mindenki kételkedett, hogy mi lesz a kapuban. Kiemelném azt a példás magatartást, ami a kapusok között uralkodott. Példaértékû verseny volt. Remélem, hogy most is így lesz egy új kapus érkezésével, mert a legfontosabbak a csapat sikerei. Az a megoldás, amit a kapuban alkalmaztunk ezekben az években csak azért tekinthetõ sikeresnek, mert õk jó kapusok voltak, és profi volt a magatartásuk.”