Ter Stegen: „Vágytam erre a pillanatra”

Boldog, hogy visszatérhet ellenfélként | Jót tett a verseny Bravóval

A szerda esti Mönchengladbach – Barcelona Bajnokok Ligája mérkõzés fõszereplõje a meccs elõtt mindenképpen Marc-André ter Stegen, aki az egész gyermekkorát, összesen 18 évet töltött el Gladbachban, és most már „trófeákkal a hóna alatt” tér vissza. Nem véletlenül adott tehát õ sajtótájékoztatót a Barcelona játékosai közül a találkozó elõtt.

Különleges meccs

„Ez egy nagyon fontos találkozó a számomra, de a csapatomnak is. Nekem garantáltan különleges lesz, de a pályán ennek nincs szerepe. Szeretnék nyerni, száz százalékot adni.”

Hálás a Gladbachnak

„Megtiszteltetés, hogy 18 évet tölthettem el a Borussiánál, de azt is értékelem, amit a Barça adott nekem ebben a két évben. Különleges érzés visszatérni ide, hiszen ismét találkozok a korábbi barátaimmal. Ettõl függetlenül profi játékos vagyok.”

A Borussia

„A Borussia nagyon jól csinálja elõretoltan a letámadást, és ezt kontrollálnunk kell az elejétõl kezdve. Jól kell járatnunk a labdát. Nem tudom, hogy milyen taktikával jönnek majd ki a pályára, mert mindig más az elképzelésük. Mi készen állunk, szeretnénk nyerni. Száz százalékot fogunk adni az elejétõl kezdve, és igyekszünk hamar gólt szerezni.”

Ambíciók

„Vágytam erre a pillanatra, amikor elmentem innen. Ha elhagyod az életed klubját, azt azért teszed, hogy több trófeát nyerj, és a Barcelonában megvan a lehetõségünk erre. Ilyen volt ez a két év, és szeretnénk, hogy ilyen legyen ez a szezon is. Jó csapatunk van a Liga, a BL és a Kupa megnyeréséhez is.”

„Különleges lesz, de a meccsre fogok fókuszálni. Tudom, hogy az emberek örülnek annak, hogy ismét itt vagyok, ráadásul magas szinten, a BL-ben térek vissza. Várom már nagyon, ahogyan a szurkolók fogadni fognak.”

A korábbi versenyhelyzet Bravóval

„Az edzõ dönt, én pedig mindent beleadok az edzéseken, hogy megnehezítsem a dolgát. Claudióval mindketten játszani akartunk, de ettõl függetlenül jól kijöttünk, és hasznunkra vált a versenyhelyzet. Nem volt könnyû szituáció, és a klubnak is helyezkednie kellett. Õ találta meg végül a megoldást. Most a Barçában vagyok, és nem is szeretnék más csapatra gondolni. Most másik társam van (Cillessen), aki szintén szeretne lehetõséghez jutni. Most csak a holnapi meccsre koncentrálok.”

A kockázatos játékhelyzetei

„Nagyon sajnálom a dolgot miattatok, de én így játszom. Igyekszem nem sokat kockáztatni, de végeredményben egy olyan kapus vagyok, aki szeret így játszani. Ez fontos a csapat stílusa miatt is, hogy könnyebben hozzuk ki és tartsuk meg a labdát. Én így tekintek a futballra.”