A leggyengébb kezdés 2005 óta

Rijkaard idejéig kell visszamenni | Akkor sikerült végül a duplázás

Luis Enrique Martínez vezetõedzõ együttese a hétvégén Vigóban szenvedett 4-3-s vereséget a Liga hetedik fordulójában, ami azt jelentette, hogy a Barça évekre visszamenõleg a leggyengébb szezonkezdetet produkálta. Frank Rijkaard idején startolt még rosszabbul a Barcelona, igaz akkor végül összejött a duplázás a csapatnak.

Enrique együttese az idén eltelt hét fordulóból nyolc pontot veszített már el, és 13 egységgel a tabella negyedik helyét foglalja el. A pontvesztések sorát az Alavés elleni hazai vereség nyitotta, amit követett az Atlético Madrid elleni, szintén hazai pályán elért döntetlen, majd a hétvégén a vigói horror azt jelentette, hogy 2005 óta a leggyengébb rajtot teljesítette a Barcelona.

Akkor még Frank Rijkaard ült a csapat kispadján, és finoman szólva is csikorogtak eleinte a fogaskerekek: két gyõzelem mellett négy döntetlen és egy vereség állt az együttes neve mellett a tabellán. A Ronaldinho nevével fémjelzett gárda aztán belelendült, és végül a bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligáját is elhódította.

Amint Piqué is hangsúlyozta, javulnia kell a csapatnak számos téren, azt már mi tesszük hozzá, hogy Enrique mesternek ismét meg kell találnia az arany középutat a keret forgatásánál, illetve az egyéni teljesítményeknek is magasabb szintre kell kerülniük.

A fenti példa is mutatja azonban, hogy a lehetõség egy jó idényre – a megfelelõ konzekvenciák levonásával – még bõven adott.