Lucho: „Alárendelt szerepet játszottunk”

Részletesen beszélt a hibákról… | …és a fordítási kísérletrõl is

Vállalta a felelõsséget a Vigóban elszenvedett vereségért Luis Enrique vezetõedzõ, aki részletesen beszélt a mérkõzés során elkövetett hibákról. Elismerte azt is, hogy a negyedik gól alighanem elvett egy vagy akár több pontot is a csapatától, de a felelõsség ezért is az övé, nem pedig ter Stegené.

Alárendelt szerepet játszottak

„Nem tudok túlságosan pozitív értékelést tenni. Jól kezdtünk, tudtuk, hogy milyen lehetõségünk van, hogy elsõk lehetünk a tabellán, ha nyerünk. A 15. perctõl kezdve elveszítettük a párharcokat, folyamatosan megelõztek minket, nagyon sok kontratámadást kaptunk. Késõbb is voltak hibák a játék felépítése során. Alárendelt szerepet játszottunk.”

„Volt rá esély, hogy visszajöjjünk a meccsbe és meg is csináltuk. Arra törekedtünk, hogy kijavítsuk az elsõ félidõben elkövetett hibákat, hogy ismét legyen esélyünk, és ezt sikerült is kivitelezni. Más kérdés, hogy a negyedik góljuk volt aztán a kegyelemdöfés. Az utolsó pillanatokban volt lehetõségünk, hogy kiegyenlítsünk, ettõl függetlenül nem tudok elégedetten hazamenni.”

A múltját nem felejti el

„Ha van csapat, amelyik sebeket tud ejteni rajtunk, az a Celta, és ha veszítenem kell egy csapat ellen, mert az a csapat jobb nálam, akkor az legyen a Celta.

Rotáció

„Nincs semmi, amit meg kellene bánnom. Edzõ vagyok, az a dolgom, hogy döntéseket hozzak a meccs elõtt. Utána már nagyon könnyû ezt megtenni. Már néhány éve csinálom, és nem megy olyan rosszul.”

Ter Stegen hibája

„Van egy játékstílusunk, amiben döntõ szerepe van a kapusunknak. Azt követõen, hogy megnézzük a meccset videón, biztosan látunk majd ennél a szituációnál könnyebb megoldásokat is, amiket lehetett volna választani, de az elsõ számú felelõs én vagyok, és így is állunk hozzá ehhez a helyzethez.”