A kupában is szenvedtek: 1-1

A fiatalok nem éltek az eséllyel | A Hércules vezetett, Alená egyenlített

A Barcelona nem tudott gyõzni a Király Kupában való bemutatkozása alkalmával sem, miután 1-1-es döntetlent játszott Alicantében a Herculessel. A katalán csapat játéka alapvetõen szegényes volt a sztárok nélkül, azok a játékosok, akiknek bizonyítási lehetõség lett volna ez a találkozó, nem éltek a lehetõséggel.

Alcácernek, Denis Suáreznek és Ardának mindenképpen jó alkalom lett volna ez a meccs, ezúttal még játszott Aleix Vidal is, de az eredmény okán ezúttal nem õ a fõszereplõ. Az elsõ félidõ nem sok játékot hozott, kevés veszélyt tudott teremteni a katalán csapat, persze már nem ez az elsõ ilyen eset. A Hércules önbizalmat nyert azáltal, hogy látta, lehet keresnivalója, és bár az elsõ félidõben még nem sikerült igazán nagy ziccert kidolgoznia, vagy megtornáztatni Cillessent, a második játékrészben hamar sikerült vezetést szereznie.

Az 51. percben Salinas középre adását David Mainz testtel továbbította a hosszú sarokba egészen közelrõl – tipikusan egy elkerülhetõ, szerencsétlen gól volt.

A Barça szénája nem állt túl jól, de öt perccel késõbb jött a fiatal Carles Aleñá, aki egy 25 méteres ballábas bombával meglepte a hazaiak kapusát, és így enyhítette a meccs okozta problémákat. A gólt követõen ugyan nagyobb sebességfokozatra kapcsolt a Barcelona, de azt is el kell ismerni, hogy például Digne lövésénél vagy André Gomes fejesénél nagyobb szerencse kellett volna egy gólhoz.

Maradt az 1-1, amivel a mutatott teljesítményen túl az is probléma, hogy a visszavágón, három nappal karácsony elõtt a tervezettnél talán több húzóemberre lesz szüksége Luis Enriquének, hogy kiharcolja a továbbjutást.

Végezetül azt még érdemes megjegyezni, hogy ebben az évben a Barcelona B idegenben 3-1-re le tudta gyõzni a Hérculest.

Hércules – FC Barcelona: 1-1
Alicante, Rico Pérez
14.250 nézõ
Vezette:
Ocón Arraiz

Hércules: Iván Buigues, Dalmau, Fernando Román, Rojas, Peña, Omgba, Pedro Inglés, Gaspar (Miñano, 70′), Juanma, Salinas (Chechu, 70′) y Mainz (Berrocal, 79′).

FC Barcelona: Cillessen, Aleix Vidal, Umtiti (Nili, 68′), Borja López, Digne, Carbonell (André Gomes, 68′), Aleñá (Marc Cardona, 75′), Denis Suárez, Rafinha, Paco Alcácer és Arda Turan

Gólok: Mainz (53′), Aleñá (58′).