Nincs más hátra, elõre!

El kell felejteni a Clásicót | Heti program: M’gladbach és Osasuna

A Real Madrid elleni döntetlent követõen a Barcelona kerete már vasárnap délelõtt átesett egy regenerációs edzésen a Ciutat Esportivában, hogy készüljön a következõ feladatokra. Kedden máris jön egy újabb mérkõzés a Borussia Mönchengladbach ellen, hétvégén pedig utazni kell Pamplonába az Osasunához.

A csapatnak most már fejben is maga mögött kell hagynia a hétvégi Clásicót, amit nem könnyû úgy megtenni, hogy az utolsó percekig úgy tûnt, sikerül 3 pontot szerezni a blancók ellen. A vasárnapi edzésen mindenki ott volt, de a szombaton délután kezdõ játékosok csak regeneráló munkát végeztek.

A csapatnak hétfõn délelõtt 11 órakor újabb edzése lesz, hogy a M’Gladbach ellen készüljön. A németek elleni meccs már tét nélküli, a Barcelona mindenképpen csoportelsõként jut a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában, így egészen biztos, hogy Luis Enrique lehetõséget fog adni azoknak, akik kevesebb játéklehetõséghez jutottak az elmúlt idõszakban, és azoknak is, akik nemrégiben sérülésbõl gyógyultak fel, és játékpercekre van szükségük.

Szombaton este pedig jön a folytatás a Ligában, az Osasuna ellen idegenben nem hibázhat a gárda, ha minimum  tartani szeretné a Real Madriddal szemben fennálló különbséget. Az Osasuna idén újonc, ráadásul sereghajtó helyen áll, ugyanakkor hagyományosan nehéz pályára lépni a Reyno de Navarrában, ahol a hideg idõjárás is egészen más, mint Spanyolország többi részén.

Ezen a meccsen már biztosan kevesebb rotációt engedhet meg magának az edzõi csapat, még úgy is, hogy papíron az utolsó helyezettet illik legyõzni. Neymar Jr. miután sárga lapot kapott a Real Madrid ellen, eltiltás miatt biztosan kihagyja a bajnokit. Neymar egyébként a M’Gladbach ellen is biztosan hiányzik eltiltás okán.