2017.10.18 | Lukács napja van
Főoldal > Labdarúgás
A JÁTÉKVEZETŐ BIZOTTSÁG HÉTFŐN DÖNT | ADURIZ ÜTÉSE NEM IS TÉMA...
Vizsgálják Piqué nyilatkozatát
Záborszky Iván | 2017. 01. 06., 17:35
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

A játékvezetők szakmai bizottsága jövő hétfői ülésén vizsgálni fogja Gerard Piqué nyilatkozatát, amit a játékos a San Mamésben tett közvetlenül az Athletic - Barcelona Király Kupa meccs után. A kérdés, hogy ez elég súlyos-e ahhoz, hogy büntetést is kiszabjanak rá.


A katalán védő a tőle megszokott nyitottsággal taglalta a mérkőzésen történteket, de futólag, ellentétes példaként felhozta a szerdai, Real Madrid - Sevilla mérkőzést is. Egyértelműen azt üzente, hogy a játékvezetés nem érte el a kívánt színvonalat, olyannyira, hogy a játékvezetők okozta szituációt a kaszinózáshoz hasonlította, ahol teljességgel kiszámíthatatlan, hogy kire mosolyog a szerencse.

Piquét várhatóan mérkőzésről nem fogják eltiltani, de pénzbüntetést kaphat, ahogyan arra már volt példa a korábbiakban más játékosokkal vagy edzőkkel hasonló esetben. Piquének ráadásul nem ez az első ilyen esete a játékvezetői bizottsággal, 2012-ben azt találta mondani, hogy Velasco Carballo előre kitalálta, hogy ki fogja állítani. Azt az ügyet azonban végül ejtették.

Eddig a hír, innentől a vélemény

Piqué természetesen fogalmazhatna óvatosabban is a nyilvánosság előtt, még ha ez nem is mindig könnyű.

Ugyanakkor azon hasznosabb lenne elgondolkodnia a játékvezetői bizottságnak, hogy miért ilyen büszkeségi ügyeket kreálnak, és miért nem foglalkoznak ehelyett inkább utólagosan az olyan jelenetek vizsgálatával és szankcionálásával, mint Aritz Aduriz szándékos ütése Samuel Umtitivel szemben, amit kétségtelenül nehezen vehetett volna észre Fernández Borbálán játékvezető. Ez ugyanis valóban használna a sportágnak és a játék tisztaságának.


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 18. Szerda (20:45)
Bajnokok Ligája csoportkör
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu