„Egyre közelebb állok egy sikerhez az Anoetában”

Enrique brilliáns sajtótájékoztatója | Suárez az elején nem lõtt gólokat…

Luis Enrique Martínez megosztotta a véleményét a média munkatársaival a Las Palmas elleni bajnoki mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóján pénteken kora délután. 

„Egy olyan csapattal fogunk találkozni, mely hasonlóképpen játssza a futballt, mint mi. A labda alapján szervezõdnek, az a viszonyítási pont. Mint szurkoló, ez az egyik legjobb csapat, melynek meccseit élmény nézni. Mint ellenfél, nem igazán szórakozom, hogy õ ellenük kell majd pályára lépni, mert kiválóan tartják a labdát, és az ilyen csapatok ellen rendre nehezebb. Mindenesetre nekünk nyerni kell, és el kellene kezdeni egy gyõzelmi sorozatot hazai pályán.”
 
Suárez: 120 meccs, 100 gól
 
„Az elején azt mondták róla, hogy kövér, és hogy nem lõ gólokat. Aztán 120 meccs, 100 gól… Ez a túlzások világa. Van, aki az edzéseken sem lõ ennyit úgy, hogy senki nem áll be a kapuba. Nem csak a góljai miatt emelném ki, hanem a személyisége és a viselkedése miatt is.”
 
A Sociedad az ellenfél a kupában
 
„Szórakoztató volt, hogy edzés közben tudtuk meg, ki lesz az ellenfelünk. Nem ez az a pálya, ahol a legtöbb szerencsém lett volna eddig. Még nem nyertem itt edzõként, szóval ez a nap, amikor végre sikerülni fog a gyõzelem az Anoetában, egyre közelebb van. Nagyszerû párharc lesz, mert nagyon jó csapatról van szó, melynél Eusébio kiváló munkát végez, ám a bajnoki összecsapáshoz ennek semmi köze nem lesz. Ez egy más történet.”
 
 
„Ez a téma nem érdekel, a klub kifejtette az álláspontját. Egyébként a teljes nyilatkozatot olvasva azt is hozzátette, hogy Messi a legjobb, és én itt zárnám le ezt a történetet.”
 
Messi hosszabbítása
 
„Nyugodtnak kell maradni. A határidõt és az idõpontokat a két fél szabja meg.”