Irány felfelé?

Igazolhatják a javuló formát | Barça – Las Palmas | Mozgástér nincs

Nincs könnyû helyzetben a Barcelona a Ligában, miután az elmúlt fordulóban is nõtt a lemaradása az éllovas Real Madriddal szemben, mi több, bõven akadtak problémák a csapat játékával az új év eddigi 3 meccsén is. Más kérdés, hogy az Athletic elleni hétközi visszavágón azért már pozitívumokat is lehetett tapasztalni, ennek a folytatását kell remélni a Las Palmas elleni bajnokin. A déli együttes a Ligában rémesen szerepel idegenben, így erõteljes rotáció várható Luis Enriquétõl.

A Las Palmas bár a várakozáson felül teljesít a spanyol elsõ osztályban, és pillanatnyilag az elõkelõ 8. helyet foglalja el a tabellán, ezt fõként a jó hazai szereplésének köszönheti. Az eddig megszerzett 24 pontjából ugyanis 19-et hazai környezetben szerzett, idegenben 5 egysége van mindössze 1 gyõzelemmel. 

Így nem nehéz megállapítani, hogy jókora szamárság lenne a Barcelonától, ha nem sikerülne megszerezni a három pontot a Camp Nouban, és ebbõl adódik a következtetés, hogy mivel egyébként is nagyon sok mérkõzés van januárban a kupaterhelés miatt, Luis Enrique most az eddigieknél jobban rotálhat. Annál is inkább, mert a jövõ héten már a Real Sociedad ellen idegenben kellene jó eredményt elérni a Kupa negyeddöntõjének odavágóján.

Így mikor kapnának lehetõséget a tartalékok, ha nem most? Ezúttal az MSN-t is megbonthatja Lucho, hogy lehetõséget adjon Ardának vagy Alcácernek, a középpályán Rakitic is pályára kerülhet, a védelemben Mascherano és Digne hasonlóképpen. Akitõl nagyon jó lenne egy újabb jó teljesítmény, az Neymar, aki joggal kaphatott több kritikát a szokásosnál az õszi idõszakban, de szerdán nagyon jól játszott az Athletic ellen, és nagy szükség lenne arra, hogy ennek legyen folytatása. 

Mindenesetre a Barcelona ebben a fordulóban nem hibázhat, a Las Palmast mindenképpen le kell gyõznie, ha életben akarja tartani szerényebb bajnoki reményeit.

FC Barcelona – Las Palmas:
Barcelona, Camp Nou
16.15
Vezeti:
Undiano Mallenco
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Digne – André Gomes, Rakitic, Denis Suárez – Messi, Alcácer és Neymar (Arda).

Las Palmas: Varas, Michel, Lemos, Aythami, Lopes – Roque Mesa, El Zhar, Boateng, Vicente Gómez, Jonathan Viera – Livaja.