Lucho: „Labda nélkül most voltunk a legjobbak”

Örül, hogy Vidal „rácáfolt” | Nem adhat mindenkinek lehetõséget

Az FC Barcelona mestere, Luis Enrique nagyon elégedetten nyugtázta a Las Palmas ellen látottakat, különösen a labda nélküli játékot dicsérte. Az edzõ hangsúlyozta: muszáj rotálnia, de nem adhat mindenkinek ugyanannyi játékpercet. Lucho természetesen nem ment el szó nélkül Aleix Vidal teljesítménye és gólja mellett sem, de Arda kulcsszerepét is kiemelte. 

Kiváló labda nélküli játék

„A mérkõzés megnyeréséhez kulcsfontosságú volt, hogyan presszionálunk és hogyan reagálunk a Las Palmas stílusára. Azt tudom mondani, mindkettõ kiválóan sikerült: felismertük a sok üres területet és sok mozgással, mélységi passzokkal operáltunk, de ami ennél is fontosabb, hogy zseniálisan mozogtunk labda nélkül. Azt hiszem, ezen a téren az érkezésem óta most láttam az egyik, hanem a legjobb teljesítményt. A védelmünk nagyon stabil volt, nem engedett helyzetet az ellenfélnek, nem voltak üresjáratok, mindenki tudta a dolgát. Kiváló meccsen vagyunk túl, újfent sikerült kicsit javulnunk.”

Arda Turan és a 4-4-2

„Arda szerepeltetése mellett döntöttem, és az ilyen esetekre tervezett 4-4-2-es formációt választottam, a középpálya stabilizálása és a labdatartás érdekében. Ennek következtében jobban tudtunk középen presszionálni, ennek a játékelemnek Arda nagyon fontos része. Sok területet nyitott a szélen, a csapat mai kiváló teljesítményébõl vastagon kivette a részét.”

Aleix Vidal jó teljesítménye

„Aleix kiválóan játszott ma, örülök, hogy élt a bizalmammal, a gólja pedig külön öröm számunkra. Annak ellenére, hogy kevesebbet játszott, kiválóan mozgott a jobbhátvéd poszton, jól vette ki a részét a támadásokból is. Az elmúlt hónapok során rendkívül keményen dolgozott. Ha folytatja a megkezdett utat, képes lehet tartósan is ilyen magas szinten teljesíteni.”

„Aleix rácáfolt az edzõjére és ennek örülök.”

Muszáj rotálni

„Ez egy futballcsapat, bõ kerettel, kitûnõ játékosokkal, de sajnos nem adhatok mindenkinek ugyanannyi játékpercet. Igyekszek érzékeltetni mindenkivel, hogy fontos tagjai a csapatnak, érthetõ, ha nem mindenki egyformán boldog, átérzem ezt, én is voltam játékos. A rotálás során a legfontosabb az, hogy mennyire sülnek el jól a döntések, tehát a csapat profitja számít igazán. Egészen január eleje óta jó csapatteljesítményeket láttam, nincs okom bármiért hibáztatni a srácokat, de folyamatos küzdeni és gyõzni akarásra van szükség. Hála Istennek mindenki azon van, hogy a teljesítményével igazolja nálam, hogy helye van a kezdõben.”