Xavi: „Messi maradni fog, semmi kétség”

Az ex-barcelonai szerint az számít, hogy szereti a klubot

Xavi Hernández már jó ideje nem a Barcelona játékosa, de miután most is aktívan követi az aktualitásokat, továbbra is nyilatkozik a fõ kérdésekben. És amilyen tisztán, egyértelmûen õ fogalmazni szokott, érdemes is meghallgatni, amit mond. A Barcelona egykori középpályása szerint a Lionel Messi szerzõdés hosszabbítási ügye köré gerjesztett híreknek nem érdemes hitelt adni, és Messi biztosan hosszabbítani fog, mert ebben a Barcelona – Messi kapcsolatban, még sok-sok év rejlik, és nem a pénz az elsõ, ami számít.


„Nincs semmilyen kétségem afelõl, hogy Messi alá fog írni egy új szerzõdést a Barcelonával. Ez egészen biztos, nincs semmi, ami elbizonytalanítana. Az elmúlt sok-sok év folyamán nyilvánvalóan meg lett volna a lehetõsége arra, hogy keressen több pénzt más kluboknál, akik sokmilliós ajánlatokat kínáltak neki, de a szíve a Barcelonáé. Ez egy idilli kapcsolat közte és a klub között, egy olyan kapcsolat, ami folytatódni is fog még jó néhány évig.”

„Mindig lesz zaj Messi körül, mert róla van szó, a világ legjobb játékosáról, és az emberek mindig akarnak írni róla. De sok esetben ez a gerjesztett zaj nem valós információk alapján indul, nem igaz, és biztos vagyok benne, hogy ez is egy ilyen pillanat.”