„Ez az eredmény megerõsít bennünket”

Lucho elégedett a mutatott stabilitással | Még nem dõlt el a párharc

Minden játékosa hozzáállását és a csapat nagyon stabil védõmunkáját emelte ki Luis Enrique a Real Sociedad elleni gyõzelmet követõen. A tréner ugyanakkor jelezte, hazai pályán is úgy kell nekifutni majd a meccsnek, mintha 0-0-ról indulna a folytatás, és nyerni kell a továbbjutáshoz.

„Nem okozott meglepetést nekünk az, ahogyan játszott, és ahogyan letámadott a Real, de még így is nehéz itt jól játszani, helyzeteket kialakítani, és szerintem még így is lehetett látni szép dolgokat tõlünk. Nagyon keményen megdolgoztunk ezért az eredményért. Nagyon odafigyeltünk a gyors váltásaikra, az elõretolt letámadásukra. Ez az elsõ lépés az elõdöntõ felé, de a 0-1-es eredmény még minden esélyt megad az ellenfélnek is.”

Iniesta megsérült

„Andrésnek kisebb fájdalmai voltak, amiket az orvosok értékelni fognak pénteken. Nem tudta folytatni. Azt mindig nagyon lehet érezni, hogy Andrés a pályán van vagy sem. André Gomes és Denis, akik késõbb beálltak, jól játszottak.”

A kulcs?

„Nem a második félidõt emelném ki, hanem a védekezésbeli stabilitást az egész találkozón és különösen a meccs elején, amikor az ellenfelünk még frissebb. Kiemelném azt is, hogy képesek voltunk az õ térfelükön tartani a játékot, ami azt üzeni, hogy inkább érvényesültek a mi képességeink, mint az ellenfelünkéi. Elkerültük azt is, hogy a labdák eljussanak a szélekre. Ez az eredmény megerõsít bennünket, mert ez egy nagyon nehéz pálya, de látva, hogy hogyan játszik a Real, értjük azt is, hogy ez miért ilyen nehéz feladat.”

A párharc

„Nyitott maradt. Ez egy igazságos gyõzelem. Az ellenfélnek muszáj gólt szereznie. Nekünk nyerünk kell, és el kell felejtenünk azt az elõnyt, amit magunkkal hozunk. Ez egy örömteli eredmény. Bízunk benne, hogy a Camp Nouban nem áll majd ennyi nehézség elõttünk, de ettõl még ez egy szép és nehéz küzdelem lesz.”

Miért reklamált annyira Messi?

„Nem figyeltem meg. Semmi abnormális dolgot nem láttam. Nekem az a sárga lap tûnt annak, amit kapott, de vele szerintem minden rendben volt. Nagyon elégedett voltam a játékosok hozzáállásával. Minden játékos reklamál, ezt kell jól kezelniük.”

Cillessen szerepe

„Az Athletic ellen a nyolcaddöntõben is meglepett mindenkit egy hosszú labdájával. Minden védelmi vonalat meg tud kerülni a rúgásaival. Ez is egy szituáció. Jasper egy olyan csapattól jön, ahol adott ez a kultúra. Ez a pálya ráadásul nagyon gyors, úgyhogy nagyon precíznek is kell lenni.”