„Elértük a célunkat, most ez a legfontosabb”

Lucho tudta, hogy nehéz lesz | Nem érti, miért fütyülték Gomest

Luis Enrique, az FC Barcelona vezetõedzõje a Leganés ellen 2-1-re megnyert találkozó után a gyõzelem fontosságát emelte ki, melyben az általa sokat dicsért Ter Stegen kapus oroszlánrészt vállalt. Lucho hangsúlyozta: minden csapat életében vannak mélypontok, de hiszi, hogy sikerülhet az ebbõl való kilábalás, amelyhez kell a közönség támogatása is. Az edzõ azonban ezt nem olyan cselekedetek által képzeli el, mint a publikum véleménynyilvánítása André Gomes felé.

Tudták, hogy nehéz lesz

„Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyû dolgunk. Nehéz meccset vártunk, fõleg a BL-ben történtek fényében nem volt egyszerû talpra állni. A mérkõzés a lehetõ legjobban kezdõdött, sikerült hamar vezetést szereznünk, de ahogy teltek a percek, úgy vált minden egyre bizonytalanabbá… Sajnos helyenként kicsúszott a kezünkbõl az irányítás, és egészen az utolsó percekig izgulni kellett a három pont sorsa miatt. Szerencsére a Leganés egyenlítõ gólja után újra átvettük az irányítást, és ha csak egy büntetõbõl szerzett góllal is, de elértük a célunkat: gyõztünk. Ez volt a legfontosabb, örülök, hogy sikerült teljesíteni a tervet.”

A rossz formáról és játékról

„Teljesen nyilvánvaló, hogy bizonyos dolgok nincsenek rendben a csapatnál. Minden klubbal elõfordul valamennyi évben, hogy vannak hullámvölgyek, problémás idõszakok. Az ilyen periódusokban minden meccs nehéz, de hiszek abban, hogy felül tudunk kerekedni a problémáinkon. Edzõként tûrnöm kell a kritikát, de kérem a szurkolókat: higgyenek a játékosaimban és a csapatban, csak így sikerülhet továbblépni a történteken!”

Ter Stegen dicsérete

„Marc-André nagyon sokat hozzátett a mai meccshez, nagyon szép védéseket mutatott be, és a védelmet is kitûnõen irányította. Kiváló teljesítményt nyújtott ma.”

André Gomes és a közönség reakciói

„Elég ritkán éltem át olyasmit, mint Andréval kapcsolatban ma este: nem értem, mi szükség van a saját játékosaink fütyülésére. Természetesen mindenkinek joga van ahhoz, hogy kinyilvánítsa a nemtetszését bizonyos formákban, de úgy vélem, az ilyen magatartás nem segít minket. Az egység és a biztatás tesz minket erõssé, a közönség támogatása vihet elõre a nehezebb meccseken. A publikumnak támogatni kellene a játékosokat, ezért is frusztrál az eset. Párizs után vállaltam a felelõsséget és tûrtem a jogos kritikákat, engem fütyülhetnek, a játékosaimnak viszont túl kell lépni ezen és a legjobb mentális állapotba kell kerülniük, de az ilyen reakciók nem könnyítik meg ezt.”