Lucho: „A cél? Jó játék és 3 pont”

Jót tett nekik a szabad hét | Fontos meccs, de nem döntõ

Luis Enrique elismerte, hogy nagyon fontos meccs elõtt áll a Barcelona a bajnokságban, de döntõnek nem titulálta az összecsapást. Úgy érzi, hogy a hétközi pihenõ jót tett a csapatnak, így futnak neki a meccsnek, ami szerinte más lesz, mint korábban a Ligában vagy a Kupában volt. 

 

Cél: gyõzni és jól játszani

„Egyértelmûek a céljaink az Atlético ellen: szeretnénk jól játszani, és elhozni a 3 pontot, ez létfontosságú kérdés most. Ez kell ahhoz, hogy szoros versenyben legyünk a bajnoki címért. Az Atlético ugyanazon nehézségek elé fog minket állítani, mint mindig, de ez az összecsapás most biztosan más lesz, mint a Kupában vagy korábban volt. Tudjuk, mi a dolgunk és hogyan kell azt elvégezni. Nagyon fontos ez a mérkõzés, de nem a szezon kulcsmeccsérõl beszélünk. „

Elégedett a csapatával

„Úgy szeretem a csapatom, ahogyan van. Mindig a rendelkezésedre álló játékosokból kell kiválasztanod a legmegfelelõbb csapatot. Amióta én itt vagyok, egységesek voltunk, vagyunk és leszünk. Természetesen ha a csapat gyõz, nagy a boldogság, ha veszít, vagy nem úgy megy a szekér, akkor pedig szomorúbbak vagyunk, ez már csak ilyen. Egyébként van egy személyes szabályom, miszerint legbelsõ dolgokról sosem beszélek, hiszen ez kihatással lehet a csapatösszhangra.”

Nem irigyel semmit az Atléticótól

„Nagyon jó csapat az Atlético, egy igazi top gárdáról van szó, de nincs mit irigyelnem rajtuk. Én csak a saját csapatommal foglalkozok, nem szerepel a munkakörömben az, hogy a riválisokkal törõdjek.”

Zsúfolt naptár

„Ez volt az elsõ olyan hetünk 2017-ben, amikor végre kicsit regenerálódhattak a fiúk, hiszen nem kellett a hétvégi bajnokiról Kupameccsre vagy BL-re rohanni, hangolódni, folyamatosan edzeni. Nagyon zsúfolt a naptárunk, ami természetesen sok energiát vesz ki a csapatból. Jól jön ilyenkor a szünet, hiszen tudunk pihenni, analizálni a hibákat és a fejlõdési területeket. Jót tett nekünk ez a hét, úgy érzem.”

Mascherano és Arda szerepeltetése

„Meglátjuk edzés után, hogy velünk utaznak-e. A legfontosabb az egészségi állapotuk lesz mindkettõjük esetében.” (Arda és Mascherano végül nem kerültek be az utazó keretbe, és otthon maradtak – a szerkesztõ)

Umtiti és Ter Stegen dicsérete

„Samuel nagyon sokat fejlõdött a szezon során, fejjel és lábbal egyaránt magabiztosabbá vált, ugyanakkor a magára szedett izommal párhuzamosan nem kopott meg a gyorsasága. Ter Stegennel és a kapusok teljesítményével elégedett vagyok, sokat számít, hogy van két megbízható portásunk. Marc-André jól él együtt a védelemmel, sok pontot köszönhetünk neki ebben a szezonban.”