„Végig harcban leszünk a Ligáért”

Lucho szerint mindenki fog még hibázni | A Valencia mindig nehéz

Luis Enrique edzõ szerint a Barcelona végig harcban lesz a bajnoki címért, és mivel minden csapat fog még pontokat hullajtani, így majd csak az utolsó fordulókban dõlhet el a bajnokság.

Valencia

„Olyan ellenfél, amellyel mindig megszenvedtünk, nem csak itthon, hanem Valenciában is. A játékosai képességei messze magasabbak annál, amilyen helyen állnak a Ligában. Erõs csapat, amelyiket erõsen kontroll alatt kell tartani. Zaza révén jobbak lettek a hosszabb játékokban, Orellana pedig a csapatrészek közötti rövid játékokat erõsíti. Komplexebb csapat lettek.”

BL-sorsolás

„A negyeddöntõben nem lehet könnyû ellenfelet várni. A Juvét ismerjük a berlini BL-döntõbõl. Azóta változott a keretük, de továbbra is egy nagyon kemény ellenfél, olyan szinten, amilyet a BL elvár már ezen a szinten.”

Unzué a jelölt, hogy az utódja legyen?

„A korábbi sajtótájékoztatókon is volt véleményetek Juan Carlos Unzuéról, amikor még nem voltak ilyen híresztelések. Mindenkinek az a legjobb, ha én távol tartom magam ettõl a kérdéstõl.”

Mindenki fog még hibázni a Ligában

„Továbbra is küzdeni fogunk a Ligáért, és ez a harc csak az utolsó fordulókban fog eldõlni. Annak köszönhetõen, hogy kemény versenynaptára lesz minden élcsapatnak Európában, a kisebb csapatoknak pedig egyre nagyobb szüksége lesz a pontokra, mindannyian fogunk pontokat veszíteni. A legvégén fog eldõlni.”

Hogyan kezelték a Riazorban elszenvedett vereséget?

„Úgy, hogy nem volt meccsünk hét közben, csodálatosan. Elemeztük, hogy miben kell javulnunk, és pozitívak voltunk. Egy olyan csapatnak, amelyik megszokta, hogy mindenért harcol, kell tudnia kezelni az ilyen szituációkat.”

Iniesta jövõje

Andrés szavait kell figyelnünk. Két lehetõség van, amikor valaki a pályafutása vége felé közelít. Az egyik, hogy élete klubjából vonul vissza, aminek én örülnék Andrés kapcsán. A másik út olyan, mint Xavi esetében, hogy új élményeket próbál keresni.”