Rac-1: 20 milliót ajánlanak Isconak

2018-ban jár le a szerzõdése Madridban | Jövõre világbajnokság lesz

A katalán Rac-1 rádiócsatorna értesülései szerint az FC Barcelona erõteljesen érdeklõdik a Real Madrid spanyol középpályása, Francisco Román Alarcón Suárez, avagy ismertebb nevén Isco iránt. Legalábbis errõl árulkodik az az ajánlat, amit a sajtótermék szerint a klub tett le a válogatott labdarúgó asztalára.
 

Arról már régóta cikkeznek a nemzetközi és a spanyol sajtóban egyaránt, hogy a Barcelona szeretné a középpályájának a jövõjét biztosítani, hiszen Iniesta idén lesz 33 esztendõs, és ugyan 1-2 jó év még benne lehet a klasszisban, nem lehet elõre megjósolni, mikor is következik be a visszaesés a saját nevelésû zseni karrierjében. A katalánok Isco iránti érdeklõdése tehát nem új keletû. 
 
Ami újdonság, az a Rac-1 által megszellõztetett ajánlat, mely szerint a klub 2018-ban, a madridi szerzõdése lejárta után, tehát ingyen szeretné megszerezni a játékost. Cserébe az egyesület 20 millió eurós aláírási díjat adna a játékosnak, aki ezt az összeget az öt éves kontraktusa alatt kapná meg részletekben a fizetése felett. Ez egyfajta kárpótlás lenne a Barcelona részérõl a játékos felé, amiért az az utolsó madridi évében vállalná azt a hatalmas nyomást, ami a fõvárosban rá várna. 
 
Az a fajta presszió ugyanis nem lenne hétköznapi. A katalán lapértesülések szerint Florentino Pérez elnök minden egyes leigazolt játékos szerzõdésébe tesz egy ‘anti-Barça’ záradékot, így elképzelhetõ, mi a Madrid elsõ emberének a véleménye arról, ha valaki a fõvárosból Katalónia felé szeretné venni az irányt. Ráadásul – és talán ez még súlyosabb érv, ami Iscot eltávolíthatja Barcelonától – 2018-ban világbajnokságot rendeznek, és ha a játékos nem kap lehetõséget, úgy kimaradhat az utazó keretbõl. Isco egyébként az elmúlt években sem dúskált a játékpercekben, egy meg nem hosszabbított, kifutó kontraktussal pedig vélhetõen még kevesebb eséllyel indulna harcba a kezdõcsapat egyik posztjáért…
 
Egy szó, mint száz: a Barcelona érdeklõdése több, mint valós lehet gondolva Iniesta utódlására, ám a transzfert a jövõ évi világbajnokság és az a tény, hogy Isco azon ott akar lenni, jelentõsen akadályozhatják.